Οι επικεφαλής των συνδυασμών της ΛΑ.ΣΥ σε δήμους και Περιφέρεια

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές σε ψήφους, ποσοστά και βουλευτές, η αύξηση που σημειώθηκε και στην Κέρκυρα, είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα για τον εργαζόμενο λαό και τα παιδιά του! Με αισιοδοξία και αγωνιστική δύναμη, συνεχίζουμε για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέες και οι νέοι έχουμε επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά μας:
Να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν ένα«Πολεμικό ανακοινωθέν». Σαν έτοιμοι από καιρό, ο πρωθυπουργός και οι νέοι υπουργοί του παρουσίασαν μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που άλλες θα έρθουν άμεσα στη Βουλή και άλλες θα “τρέξουν” σε βάθος τετραετίας, νέο γύρο περικοπών, λιτότητας και αντιλαϊκών μέτρων.
Δεν υπάρχουνλοιπόν περιθώρια για αυταπάτες.
Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η κυρίαρχη πολιτική και στο χώρο της τοπικής διοίκησης, ως συνέχεια του Καλλικράτη, του Κλεισθένη που έφεραν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίχθηκαν και υλοποιήθηκαν από τους εκλεκτούς των πολιτικών αυτών δυνάμεων σε Δήμους και Περιφέρειες αλλά και στα κεντρικά όργανα της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ.
Είναι η πολιτική που αντικατέστησε την κρατική χρηματοδότηση με την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα, που προτιμά φτηνούς και περιστασιακούς συμβασιούχους εργαζόμενους αντί για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας και των Δήμων υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες προς τους δημότες και στρώνοντας το έδαφος στην ιδιωτικοποίηση.
Και στη περιοχή μας έχουμε ζήσει τι σημαίνει αυτή η πολιτική, η τουριστική ανάπτυξη, «δίκαιη ανάπτυξη για όλους» μέσα σε πολλά εισαγωγικά. Είναι η ανάπτυξη που προέρχεται από το αίμα και των ιδρώτα των εργαζομένων, γεμίζει με υπερπολυτελή ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες και πλωτά νησιά τα νησιά μας, αλλά από άκρη σε άκρη της Κέρκυρας, των Παξών και των άλλων νησιών της Περιφέρειας ψάχνεις να βρεις το δρόμο από τις λακκούβες, οι κάτοικοι λένε το νερό νεράκι κάθε καλοκαίρι, ενώ πνίγονται στη πρώτη βροχή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι χώροι αναψυχής, πολιτιστικής δημιουργίας εγκαταλείπονται στη μοίρα τους, η σχολική στέγη είναι από τις χειρότερες σε όλη των Ελλάδα, ενώ το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Η διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και των λιμανιών, γίνεται παιχνίδι των μεγάλων συμφερόντων, ενώ η καθημερινότητα κάνει το βίο αβίωτο για την πλειοψηφία των κατοίκων.
Το βασικό ερώτημα που αφορά την τοπική διοίκηση παραμένει σταθερά το ίδιο και είναι “ανάπτυξη για ποιον και από ποιον”.
Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής μας ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;
Το δίλημμα και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών είναι απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και Δήμους ανεξάρτητα από το πώς θα εμφανιστούν στις εκλογές (επίσημοι, αντάρτες, τεχνοκράτες, «επιτυχημένοι», ανεξάρτητοι κλπ),να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά η δύναμη της εργατικής λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που είναι η έκφραση των αγώνων των εργαζομένων, της νεολαίας, των επαγγελματιών και αγροτών.
Είναι η μοναδική ελπιδοφόρα επιλογή για να δυναμώσει ο αγώνας:
• Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, με ΣΣΕ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς.
• Για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατρών, νοσηλευτών, σύγχρονο και επαρκή εξοπλισμό των υποδομών, ασθενοφόρων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
• Για την κάλυψη των αναγκών στη σχολική στέγη, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων, χωρίς αντίτιμα.
• Για τη χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, για τις αναγκαίες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, άδρευσης, την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.
• Για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο την επιχειρηματική κερδοφορία.
• για να μπει φρένο στη φορολεηλασία, να πάρουν ανάσες εργαζόμενοι και μικρο-επαγγελματίες, με μεγάλη μείωση των τελών σε κατοικία και επαγγελματική στέγη, με κατάργηση του χαρατσιού της ελεγχόμενης στάθμευσης, δίνοντας τέλος στην ασυλία μεγάλων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι τμήματα αυτού του κράτους. Γι’ αυτό από θέσεις αντιπολίτευσης απέναντι στο αστικό κράτος στεκόμαστε και εκεί που έχουμε την πλειοψηφία και εκεί που μπορούμε να την κατακτήσουμε και εκεί που παλεύουμε από θέσεις μειοψηφίας.
Καλούμε σε υπερψήφιση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις κάλπες.
Καλούμε σε συμπόρευση όλους όσους βρεθήκαμε σε αγώνες το προηγούμενο διάστημα, όλους όσους δε συμβιβάζονται με το σήμερα και όλα όσα μας καταπιέζουν. Όλους όσους εκτίμησαν τη στάση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα αλλά και έξω από τα Δημοτικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν θέση όλοι όσοι αντιπαλεύουν καθετί που δυσκολεύει, πιέζει,στερεί δικαιώματα, υπονομεύει κατακτήσεις, πέρα από την κομματική επιλογή που μπορεί να έκαναν πριν λίγο καιρό.
Η μόνη ρεαλιστική -μαχητική – αξιόπιστη απάντηση, είναι τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων, Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, των Παξών, είναι η αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι Κερκυραίοι και οι Παξινοί.

Μπαλού Αλεξάνδρα, υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς. Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μέλος του Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την Τοπική Διοίκηση.
Ήταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), Πρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.

Μπορμπότης Γιάννης, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων
Εκπαιδευτικός, ειδικότητας Πληροφορικής, στο Εσπερινό ΓΕΛ Κέρκυρας. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας &Διαποντίων Νήσων, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.
Επί σειρά ετών ήταν μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και αιρετό μέλος στο Ανώτατο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΑΠΥΣΔΕ) Ιονίων Νήσων. Δραστηριοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο και στον Αθλητικό Σύλλογο των Σιναράδων από διάφορες θέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων.

ΡούσσινοςΚώστας, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Βόρειας Κέρκυρας
Φιλόλογος, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μέλος του ΚΚΕ με στελεχική ευθύνη στην Τοπική Διοίκηση. Πρόεδρος του Παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Κέρκυρας Θινάλι. Επιστημονικά υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.
Στο παρελθόν έχει διατελέσειπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Γεωργίου,μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας, μέλος τουΔιοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας, μέλος της Τοπικής Επιτροπής Κέρκυρας του Χάντμπολ, πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου, πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ Αθλητικός Σύλλογος Κέρκυρας Θινάλι και γραμματέας του Ολύμπου Κέρκυρας. Έχει ποιητικό έργοέχοντας εκδώσει ποιητικές συλλογές.

Πελάης Σταμάτης, υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Νότιας Κέρκυρας
Ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Κέρκυρας.Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού. Μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Ήταν μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Νομαρχιακός Σύμβουλος Κέρκυρας και Δημοτικός Σύμβουλος του Ενιαίου Δήμου Κερκύρας εκλεγμένος στη Δημοτική Ενότητα Λευκίμμης. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών συλλόγων.

ΑντιόχουΛάιζα, υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παξών
Συνταξιούχος οικονομολόγος, που εργάστηκε στην Εθνική Ασφαλιστική. Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Παξών, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στέλεχος του ΚΚΕ από διάφορες θέσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στους Παξούς.
Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Υπήρξε μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Παραρτήματος Αθήνας.Επί 26 συνεχή χρόνια ήταν Ταμίας της Ένωσης των Απανταχού Παξινών στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *