ΑΝΑΣΑ: “Εμείς (2014-2019) : Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, χρηματοδοτήσαμε. Αυτοί (2019-2023) : Δεν ασχολήθηκαν, απέτυχαν, έχασαν και τις χρηματοδοτήσεις”.

Τρεις ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ για την Κεφαλονιά υπήρξαν:

Το έργο της διάνοιξης νέας οδού Αεροδρόμιο – Κρανιά.
Η βελτίωση-διαπλάτυνση-αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Καραβόμυλου – Αγίας Ευφημίας.
Το ανοικτό Θέατρο Λαυράγκα στα Ραζάτα μαζί με την ανακατασκευή της κτιριακής υποδομής.
Νέα οδός Αεροδρόμιο – Κρανιά:
Εντάχθηκε από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ τον Μάιο 2019 στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτήθηκε με 8.356.600 ευρώ. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, η πρόοδος είναι ελάχιστη. Η περιφερειακή αρχή Κράτσα το άφησε στην τύχη του, αναγκαστικά δεσμεύονται πόροι και από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Δρόμος Καραβόμυλος – Αγία Ευφημία:
Εντάχθηκε μετά από αίτημα της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2018 με προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ. Η περιφερειακή αρχή Κράτσα δεν ασχολήθηκε πλήρως, πρόοδος καμία, η χρηματοδότηση σε κίνδυνο.

Θέατρο Λαυράγκα:
Εντάχθηκε στο Interreg Ελλάδα-Ιταλία από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ με προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ. Η περιφερειακή αρχή Κράτσα δεν μπόρεσε ούτε την υπάρχουσα (από την δημαρχιακή θητεία Μ. Φόρτε) μελέτη να επικαιροποιήσει, το έργο απεντάχθηκε, η χρηματοδότηση χάθηκε!

Εκφράζουμε την λύπη μας για την αρνητική αυτή εξέλιξη για την Κεφαλονιά.

18 εκατομμύρια ευρώ αναξιοποίητα, ο τόπος μας να χάνει τις ευκαιρίες.

Η ΑΝΑΣΑ δεσμεύεται και θέτει τα ώριμα αυτά έργα ως πρώτης προτεραιότητας για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο που ξεκινά την 1/1/2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *