ΛΑ.ΣΥ: Συνάντηση με τον σύλλογο “Φίλοι του Βίδο”

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φίλοι του Βίδο» συναντήθηκε και συζήτησε αντιπροσωπία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου ΚεντρικήςΚέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν οι ανησυχίες εκ μέρους του Συλλόγου σχετικά με την εγκατάλειψη της νησίδας, που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, την πυρασφάλεια και τον καθαρισμό, την προετοιμασία για τις κατασκηνώσεις που δε λειτουργούν εδώ και χρόνια, τον τρόπο λειτουργίας του εστιατορίου από τον ιδιώτη που το έχει μισθώσει κ.α.
Από τη μεριά μας επισημάναμε ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής εντάσσεται στη λογική της απαξίωσης του Βίδο και μάλιστα έχει να κάνει με τον προσανατολισμό της ανάπτυξης που οραματίζεται συνολικά για το νησί μας. Με λίγα λόγια και εδώ ισχύει η λογική κόστους – οφέλους αλλά και το όραμα της καπιταλιστικής τουριστικής ανάπτυξης για την κερδοφορία των λίγων.
Το Βίδο είναι ένας τόπος ιστορικής μνήμης αλλά και αποτελούσε πάντα τόπο αναψυχής για τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες και τέτοιος ακριβώς πρέπει να παραμείνει.
Στο νησί αυτό δεν ταιριάζουν απλησίαστα gourmet εστιατόριακαι prive εκδηλώσεις αλλά παιδικές φωνές, εκδηλώσεις για όλους, επαφή με την ιστορία του.
Απαιτείται να εξασφαλιστεί μόνιμο προσωπικό, να υπάρχουν δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς, υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, πυροπροστασίας και όλες αυτές που θα εξασφάλιζαν την διαφύλαξη του Βίδο και του χαρακτήρα του.
Σε αυτό το πλαίσιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον κερκυραϊκό λαό να δράσει και να αγωνιστεί ώστε να μην απαξιωθεί, ούτε να ιδιωτικοποιηθεί μία ακόμη δημόσια υποδομή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *