Συσκέψεις σε κουραμάδες και Λευκίμμη

Σε συσκέψεις για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου αλλά και για την οργάνωση των επόμενων προχωράει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. Ήδη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στους Κουραμάδες και τη Λευκίμμη και προγραμματίζονται άλλες για όλη αυτή τη βδομάδα.

Κοινό στοιχείο η μαχητική αισιοδοξία για το αποτέλεσμα και την άνοδο που κατέγραψε πανελλαδικά αλλά και στην Κέρκυρα το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για τη συνέχεια που πρέπει να δοθεί για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιούνη, ώστε κι αυτή η μάχη να βρει ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ.

Στις συζητήσεις αποτυπώθηκε ότι η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ είναι αντανάκλαση των ισχυρών δεσμών που ανέπτυξε το Κόμμα με πλατιά λαϊκά στρώματα, εργατόκοσμο που όλο το προηγούμενο διάστημα είδε την προσπάθεια και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να οργανώσει τους αγώνες των εργαζομένων στα σωματεία, να παρέμβει απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, να βρεθεί δίπλα σε κάθε πρόβλημα του λαού και της νεολαίας και να αναδειχθεί σε μία μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό και την επόμενη μέρα των εκλογών, απέναντι στην από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που μπορεί να αποτελέσει τη γνήσια αντιπολίτευση στην πολιτική που τσακίζει τον λαό από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων, γιατί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήδη την έχει πολεμήσει στην πράξη ενώ είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στο κοινό πρόγραμμα όλων των αστικών κομμάτων που δεσμεύονται από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και τις συστάσεις της Κομισιόν για δημοσιονομική πειθαρχεία.

Τώρα πολύ περισσότεροι στρέφουν τα βλέμματά τους και τις ελπίδες τους προς το ΚΚΕ. Να τολμήσουν! Να δυναμώσουμε μαζί την ελπίδα, γιατί όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα, καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη.

Στις εκλογές της 21ης Μάη έγινε το πρώτο βήμα με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και τώρα πάμε για τα επόμενα, για ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *