Σερβική αντιπροσωπεία στη Δήμαρχο

Με την Σερβική αντιπροσωπεία,  που   επισκέφτηκε το Δήμο μας, με αφορμή τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα παλαιμάχων,   Α.Ο Κέρκυρα –  Ερυθρού  Αστέρα Βελιγραδίου και της ομάδας Μπόρας, συναντήθηκε το περασμένο  Σάββατο, στο Ιστορικό Δημαρχείο,  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη Υδραίου.

Στη συνάντηση,  η Δήμαρχος ευχαρίστησε την  Σερβική αντιπροσωπεία για τη συμμετοχή  της   στην αθλητική  συνάντηση,   καθώς   και στο διεθνές  φεστιβάλ γαστρονομίας   (Corfu Food &Wine Festival),  που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα 25 – 27  Μαΐου.

Η Δήμαρχος αναφέρθηκε για ακόμα  φορά    στους ισχυρούς δεσμούς   της Κέρκυρας με την Σερβία και στην ανάγκη  για παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων, στους τομείς του  Τουρισμού, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.

«Οι Λαοί μας  έχουν να θυμηθούν κοινούς αγώνες και θυσίες», ανέφερε η κ. Υδραίου, «ορόσημα στην ιστορία τους, παρακαταθήκη που άφησαν από κοινού στις  γενιές που ακολούθησαν και έγιναν η βάση  μιας αληθινής φιλίας.  Είμαστε περήφανοι που  αποτελούμε ένα κομμάτι  της δικής σας  ιστορίας. Είμαστε περήφανοι που οι πρόγονοί μας στήριξαν εκείνα τα δύσκολα χρόνια το Σερβικό Λαό   και βρισκόμαστε εδώ σήμερα, για να επιβεβαιώσουμε  και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας, μέσα από τον αθλητισμό, τη  μουσική και τη γαστρονομία».

Στην σερβική αντιπροσωπεία   συμμετείχαν, ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης  και Διεθνούς Συνεργασίας  Ζλάταν  Κλόκιτς,  η  Υπουργός Αθλητισμού  Σέλμα  Τσάμπριτς,  ο αναπληρωτής της  Μάριο Ντούραν, ο επικεφαλής  της αντιπροσωπείας  της Σερβικής  Δημοκρατίας της Ελλάδας  Γέλενα  Γιόβανοβιτς και  ο Πρόεδρος   του Κερκυραϊκού  Συνδέσμου  Ελληνοσερβικής  φιλίας Ζέλικο  Πόποβιβιτς. Στο τέλος της συνάντησης  έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *