Πολιτική απόφαση της ανοιχτής Νομαρχιακής Συνέλευσης

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συντρόφους και συντρόφισσες, φίλους και φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετείχαν το Σάββατο27/5 στην ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας. Πρώτη φορά τόσος κόσμος σε μια κομματική διαδικασία, τόσος που ακόμα και η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου αποδείχτηκε μικρή να μας φιλοξενήσει.
Υποστήκαμε μια μεγάλη πολιτική ήττα στις εκλογές της 21ης του Μάη. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα πολλοί και οι περισσότεροι αφορούν τις δικές μας ευθύνες. Η επιμονή στην κυβέρνηση συνεργασίας, όταν όλοι οι πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι αρνούνταν κάθε τέτοια πιθανότητα, ενεργοποίησε αρνητικά για μας αντανακλαστικά από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος που επιζητούσε κυβερνητική σταθερότητα. Η επικοινωνιακή υπεροπλία του αντιπάλου μέσα σε ένα απολύτως αρνητικό για μας μιντιακό περιβάλλον μας στέρησε τη δυνατότητα να δείξουμε καθαρά την δική μας κυβερνητική πρόταση για το μέλλον της χώρας, ενώ έντεχνα έμενε στο απυρόβλητο η κυβερνητική τετραετία της Νέας Δημοκρατίας. Καθοριστικά συνέβαλαν στην πολιτική μας ήττα άστοχες δηλώσεις στελεχών μας τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές. Αυτές, αν και καμιά σχέση δεν έχουν με την κυβερνητική μας πρόταση, χρησιμοποιήθηκαν οργανωμένα για να διαμορφωθεί η αντίληψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα». Έτσι δεν πείσαμε.
Η ήττα της 21ης του Μάη δεν συνιστά συνολική αντιδραστική μετατόπιση της ελληνικής κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε υπέρ του κοινωνικού δαρβινισμού, της σταδιακής εγκατάλειψης των φτωχών στρωμάτων στη μοίρα τους, της ιδιωτικής ασφάλισης, περίθαλψης, εκπαίδευσης, του πελατειακού κράτους, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, του οικογενειοκρατίας, της προνομιακής μεταχείρισης των … ημετέρων. Δεν είπε ναι στην ασύδοτη κυριαρχία της αγοράς, των καρτέλ και των υπερκερδών. Αρνήθηκε όμως, για όλους τους παραπάνω λόγους, να δει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητική εναλλακτική λύση.
Οι εκλογές του Ιούνη είναι μια νέα εκλογική διαδικασίακαι η κάλπη είναι ξανά άδεια. Βέβαια οι διαμορφωμένες τάσεις είναι ισχυρές, όμως τίποτα δεν αποκλείεται, όπως πολλές φορές φάνηκε στο παρελθόν. Οι πολιτικές νίκες μπορούν να γίνουν ήττες και αντίστροφα. Δύσκολα, αλλά γίνεται.

Εμείς θα δώσουμε τη μάχη του αριστερού προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου με κύριο αντίπαλο την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς όμως να χαριστούμε σε κανέναν. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να παίξει επαρκώς το ρόλο του ως αντίπαλο δέος της Νέας Δημοκρατίας, να συγκρουσθεί με συμφέροντα, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.
Έρχονται δύσκολες μέρες για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ήδη το πρώτο τελεσίγραφο του ΕΦΚΑ οδηγεί στη δημιουργία νέων ανασφάλιστων από την 1η του Ιούνη και το πάγωμα των τριετιών δείχνει τι εννοεί η Νέα Δημοκρατία, όταν λέει «καλύτεροι μισθοί».
Με το κεφάλι ψηλά για τους αγώνες μας, με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, κάνουμε την αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις μας και αναλαμβάνουμε το χρέος να αποδείξουμε σε κάθε Κερκυραίο και κάθε Κερκυραία ότι ο αγώνας της 25ης Ιούνη, αφορά την κοινωνία, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια την ζωή μας.
Κι είμαστε σίγουροι ότι ο δημοκρατικός λαός της Κέρκυρας έχει κρίση και νου, να αντιληφθεί ποιο είναι το συμφέρον του, πως πρέπει να αντιδράσει σε τούτη την κρίσιμη, ιστορική στιγμή για τον τόπο μας.
Είναι ένας αγώνας που θα δώσουμε μαζί με τον λαό, για το λαό και τη δημοκρατία.
Καλούμε όλους του αριστερούς, δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες στην μέγιστη συσπείρωση για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, για μια προοδευτική δημοκρατική προοπτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *