Χαιρετισμός Στέφανου Γκίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Στο πλαίσιο της 62ης Γενικής Συνέλευσης της Med Cruiseπου γίνεται στην Κέρκυρα, συνήλθε σήμερα στην Αναγνωστική Εταιρεία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, όπου ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας απηύθυνε χαιρετισμό.
Ο Βουλευτής μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Επιθυμώ να σας καλωσορίσω στην Κέρκυρα, που εκτός από ένα όμορφο νησί είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και έχει μια ιδιαίτερη πολιτιστική και πολιτισμική παράδοση. Σήμερα βρισκόσαστε σε ένα από τα αρχαιότερα πνευματικά ιδρύματα της πατρίδας μας.
Επιθυμώ καταρχάς να ευχαριστήσω τον ΟΛΚΕ γιατί πέτυχε να φέρειστην Κέρκυρα την 62η Συνέλευση της MedCruise καθιστώντας το νησί μας κέντρο προσοχής για την παγκόσμια κρουαζιέρα. Όπως επίσης επιθυμώ να συγχαρώ και εσάς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ για το έργο το οποίο επιτελείτε, αναβαθμίζοντας τις θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας μας.
Για την Κυβέρνησή μας, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι Λιμένες της χώρας συνιστούν μοχλούς για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και συνεισφέρουν σημαντικά στην εθνική οικονομία.
Για την Κυβέρνησή μας αποτελεί στρατηγική επιλογή η περαιτέρω ανάπτυξη των Λιμένων της χώρας.Διαθέτουμε επίσης μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον νησιωτικό χώρο,την οποία μάλιστα είχα την τιμή να εισηγηθώ στην Βουλή των Ελλήνων. Το έργο το οποίο έχετε παράξειως Δ/ντες Σύμβουλοι των Λιμένων σας είναι πραγματικά αξιοσημείωτο και συνιστά προστιθέμενη αξίαγια την χώρα μας.Σας αξίζουν συγχαρητήρια.
Εδώ στην Κέρκυρα σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΛΚΕ, με τα αρμόδια Υπουργεία και το ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε βάλει σε ρότα υλοποίησης ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 5 νέες μαρίνες, νέα Λιμάνια με ακτοπλοϊκή σύνδεση, βελτίωση βασικών υποδομών, αναβαθμισμένες υπηρεσίες κ.λ.π.
Ένα πρόγραμμα το οποίο το παρακολουθούμε στενά και την επόμενη τετραετία ευελπιστούμε να έχει δρομολογηθεί σχεδόν στο σύνολό του.
Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ και εύχομαι μια εποικοδομητική Συνεδρίαση του οργάνου σας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *