Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας: Για την πτώση των σοβάδων λόγω “σεισμού”

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων κεντρικής Κέρκυρας έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές την τραγική κατάσταση των σχολικών κτηρίων. Την Τετάρτη 24/5, με έναν μικρό υποθαλάσσιο σεισμό που δεν τον αντιληφθήκαν οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού μας, στο σχολικό συγκρότημα του Μαντουκιού και συγκεκριμένα σε αίθουσα εργαστηρίων του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας είχαμε πτώση μεγάλων κομματιών από σοβάδες και έντονες ρωγμές σε δοκάρι της αίθουσας! Και πάλι ήμασταν τυχεροί που λόγω ενδοσχολικών εξετάσεων τα παιδιά μας δεν βρίσκονταν στην συγκεκριμένη αίθουσα.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες όλων των Δημοτικών Αρχών που μέχρι σήμερα δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε καν τον πρωτοβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο ως όφειλαν σε όλα τα σχολεία του νησιού. Ως γονείς δεν θα σταματήσουμε να βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας στις σχολικές αίθουσες.
Ζητάμε να γίνουν άμεσα:
– Ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι και μελέτες στατικής επάρκειας των σχολικών κτηρίων. Επισκευές και ενισχύσεις όπου απαιτείται
– Να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων
– Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα που θα έχει την ευθύνη για τη μελέτη, ανέγερση, συντήρηση και επισκευή όλων των σχολικών κτηρίων.
– Να εκπονηθούν άμεσα μελέτες για νέα σύγχρονα σχολικά κτήρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *