Τι ενέργειες έχουν γίνει για την κατασκευή στεγάστρου στο ανοιχτό γήπεδο Νεοχωρίου Κέρκυρας που έχουμε ψηφίσει από το 2022;

Στον Προϋπολογισμό του 2023 ο οποίος ψηφίστηκε 28.12.2022 περιλαμβάνεται το έργο της κατασκευής στεγάστρου γηπέδου Μπάσκετ ΠΗΓΑΣΟΥ Νεοχωρίου Δ. Ν. Κέρκυρας. Στην 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού η οποία έγινε στις 18.02.2023 και στο Πρόγραμμα Δράσης μεταφέρεται εκ νέου το συγκεκριμένο έργο.
Αναρωτιόμαστε αν και σε αυτήν την περίπτωση θα ισχύσει το ρητό «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι». Υποσχέσεις, εξαγγελίες και εγγραφές στους Προϋπολογισμούς έχουμε πολλές, έργα όμως δεν βλέπουμε. Αναρωτιόμαστε αν το στέγαστρο στο γήπεδο Νεοχωρίου ακολουθήσει την πορεία του στεγάστρου στο ΕΑΚ Κέρκυρας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πήγασος ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια στο Νιοχώρι της Ν. Κέρκυρας. Με μεγάλη προσπάθεια και θέληση από προπονητές, γονείς και παιδιά θέλοντας να ανοίξουν στα παιδιά τους ένα όμορφο δρόμο αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι παράγοντας πολιτισμού και παιδείας
Αν και δεν έχουν καμία στήριξη από την πολιτεία( κυβέρνηση και τους τοπικούς θεσμούς) έχουν καταφέρει σήμερα να συγκεντρώνονται και να προπονούνται καθημερινά 130 παιδιά. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες μπάσκετ μικρών και μεγάλων ηλικιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Ήδη αναδυκνείονται και νέα ταλέντα.
Οι προπονήσεις όμως πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και πολλές δυσκολίες Το γήπεδο είναι ανοιχτό, με αποτέλεσμα οι προπονήσεις είτε να αναβάλλονται λόγω βροχής είτε να διανύουν 45 χιλ., στο «εξαιρετικό» οδικό δίκτυο για να προπονηθούν στο κοντινότερο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη.
Είναι βέβαιο ότι αν υπήρχαν οι αναγκαίες σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές πολύ περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό και τις αξίες του.
Να θυμίσουμε ότι το πολυθρύλητο κλειστό Ν. Κέρκυρας είναι ακόμα μια εξαγγελία, ενώ το κλειστό στην Κέρκυρα είναι εγκαταλελειμμένο χωρίς καμία παρέμβασή εδώ και 25 χρόνια.
Αυτό είναι το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων των κυβερνήσεων και Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών για την νεολαία και το κοινωνικό δικαίωμα στον Αθλητισμό.
Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο εμπαιγμός. Να εξαγγέλλονται χρηματοδοτήσεις αλλά έργα να μην πραγματοποιούνται.

Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:
1. Σε ποια στάδιο βρίσκεται το έργο «κατασκευή στεγάστρου στο Γήπεδο Μπάσκετ Νεοχωρίου»;
2. Τι ενέργειες έχουν γίνει για την επιτάχυνση των διαδικασιών;
3. Έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση για την μελέτη ή την κατασκευή του στεγάστρου;
4. Θα υλοποιηθεί τελικά το έργο και αν ναι πότε;

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *