Η 62η Γενική Συνέλευση της MedCruise στη Κέρκυρα

Η 62η Γενική Συνέλευση της MedCruise, της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας, που εκπροσωπεί περισσότερα από 150 λιμάνια κρουαζιέρας από 22 χώρες και τρεις ηπείρους, φιλοξενείται από το λιμάνι της Κέρκυρας, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου 2023 στην Κέρκυρα, Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace. Περισσότεροι από 170 σύνεδροι, 17 στελέχη κρουαζιέρας από 15 γραμμές κρουαζιέρας και 12 δημοσιογράφοι από τον διεθνή τύπο βρίσκονται στην Κέρκυρα για τρεις ζωντανές ημέρες.

Οι Γενικές Συνελεύσεις του MedCruise είναι τα βασικά και πιο αναμενόμενα γεγονότα του ημερολογίου της βιομηχανίας κρουαζιέρας. Ο αριθμός των συνέδρων που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι πολύ μεγάλος και η ποικιλία των γραμμών κρουαζιέρας που συμμετέχουν είναι τόσο ποικίλη όσο και το χαρτοφυλάκιο των γραμμών κρουαζιέρας που προσεγγίζουν το λιμάνι της Κέρκυρας.

Οι συναντήσεις B2B αποτελούν βασική πτυχή της Γενικής Συνέλευσης, όπου τα λιμάνια, οι εταιρείες κρουαζιέρας και ο Τύπος μπορούν να μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στα λιμάνια τους και στον κλάδο.

Ο Figen Ayan, Πρόεδρος της MedCruise, δήλωσε: «Η MedCruise ήταν πάντα ο καθοριστής των τάσεων για τον κλάδο της κρουαζιέρας και συμβαίνει ξανά με τη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα. Οπότε δεν εκπλήσσομαι που η Κέρκυρα επιλέχθηκε ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη το 2023 από το αριστοκρατικό περιοδικό Conde Nast Traveler (https://www.cntraveler.com/gallery/which-greek-island-should- you-visit-in-2023). Λατρεύω την Ελλάδα και τα νησιά της. Είμαι ακόμη πιο ενθουσιασμένος, καθώς είναι η πρώτη φορά που μπορώ να ανακαλύψω αυτό το ζωντανό νησί με το παλιό του κέντρο, το οποίο είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που έχει επίσης μια διαφορετική γοητεία χάρη στις πολυπολιτισμικές ιταλικές, γαλλικές και βρετανικές επιρροές κάθε γωνιά των δρόμων ή καταπράσινων κόλπων του. Καταλαβαίνω καλύτερα τώρα γιατί όλες οι εταιρείες κρουαζιέρας προσθέτουν στα δρομολόγιά τους την όμορφη Κέρκυρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Σπύρο Ζερβόπουλο, τον κ. Άρη Μπατσούλη, πρώην Πρόεδρο της MedCruise και μέλος του ΔΣ, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, τον Η Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βαγγέλη Κυριαζόπουλο για την παρουσίαση της Κέρκυρας στον κλάδο της κρουαζιέρας με έναν τόσο μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο».

Ο Άρης Μπατσούλης απ’ τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, Διευθυντής Ανάπτυξης & Cruise Management και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise, υπεύθυνος για Έργα, Μελέτες & Οικονομικά, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά και τιμή, εμείς, ως λιμάνι της Κέρκυρας, έχουμε το προνόμιο να φιλοξενούμε την 62η Γενική Συνέλευση. Ελπίζω στο πλαίσιο της συγκέντρωσης όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Κέρκυρας, που χαρακτηρίζεται από την πλούσια ιστορία της και πολλές εξαιρετικές ιδιαιτερότητες ως προς τα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά της χαρακτηριστικά.

Κάθε Γενική Συνέλευση της MedCruise είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και συζήτηση. Επίσης, παρέχει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση και να εξερευνήσετε την ομορφιά κάθε μέλους του λιμανιού.

Επιπλέον, αυτή η συνέλευση θα ασχοληθεί με θέματα υψίστης σημασίας, όπως οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της MedCruise και οι επιχειρήσεις κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές, η πρόκληση της κατανομής θέσεων ελλιμενισμού, καθώς και το επιτακτικό ζήτημα της εξασφάλισης προσβασιμότητας για τα άτομα κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρευρισκόμενους και τους ομιλητές για τον πολύτιμο χρόνο και την οξυδερκή συνεισφορά τους. Επιπλέον, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλα εκείνα τα επιμελή άτομα που εργάστηκαν ακούραστα για την ενορχήστρωση αυτού του συνεδρίου, ιδιαίτερα τη Γραμματεία της MedCruise. Ανυπομονώ να σας δω εδώ στην Κέρκυρα και ελπίζω όλοι να απολαύσετε την εκδήλωση.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *