Σπύρος Κροκίδης: Ισχυρή ιδεολογική επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος ψήφισε ηρεμία και σταθερότητα έναντι της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση κυβέρνησης, ανοχής, ειδικού σκοπού ή ηττημένων. Επίσης προκύπτει η καταδίκη της απλής αναλογικής, την οποία ενταφίασε η ίδια η αριστερά.

Εκείνο το οποίο όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακό από την δεξαμενή των αναποφάσιστων, περίπου 10% του εκλογικού σώματος, ποσοστό 51,3% αυτού, δηλαδή 5,13%, προτίμησε την ΝΔ. Οι Ελεύθεροι επαγγελματίες την προτίμησαν σε ποσοστό 54%, οι αγρότες σε ποσοστό 47,5% ενώ την επέλεξαν ως πρώτη επιλογή οι ηλικίες από 17 έως 34 ετών. Τα ίδια ισχύουν και για τους συνταξιούχους.

Αυτές τις εκλογές μπορεί κάποιος να τις εξομοιώσει με μαθητικές εξετάσεις στις οποίες διαγωνίστηκαν δύο μαθητές, ο διαβασμένος και ο αδιάβαστος. Ο διαβασμένος επέτυχε θρίαμβο ενώ ο αδιάβαστος πανωλεθρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε τον δεύτερο τόμο του βιβλίου «τι δεν πρέπει να κάνεις». Παράδειγμα οι ατυχείς προτάσεις του κυρίου Κατρούγκαλου για επαναφορά του ομώνυμου ληστρικού νόμου του. Η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ουσιαστικά προσκαλούσε τους νεολαίους να ψηφίσουν καταλλήλως ώστε να εισαχθούν στα ΑΕΙ χωρίς την ΕΒΕ. Κάτι τέτοιο θα ικανοποιούσε περίπου 20.000 υποψηφίους ενώ οι υπόλοιποι 60.000, οι οποίοι είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και έχουν δαπανήσει χρόνο και χρήματα στα φροντιστήρια, αγανάκτησαν για την επιχειρούμενη ισοπέδωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτυγχάνει την ιδεολογική επανίδρυση της Νέας Δημοκρατίας με ισχυρή παρουσία στον Φιλοευρωπαϊκό χώρο και την Χριστιανοδημοκρατία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *