Από τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο της Γενοκτονίας. Του Παντελή Σαββίδη

«Σήμερα, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η σκέψη όλων μας στρέφεται στους εκατοντάδες χιλιάδες αθώουςπου, 104 χρόνια πριν, εξοντώθηκαν ή εκτοπίστηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες. Αναλογιζόμαστε παράλληλα, με ευγνωμοσύνη, τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισαν στην ανάπτυξη της πατρίδας μας και στον πλούτο της πολιτισμικής μας ταυτότητας όσοι από τους ξεριζωμένους Ποντίους κατάφεραν να διασωθούν από τους διωγμούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας και να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας», αναφέρει η κ. Σακελλαροπουλου.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Δύο εκατομμύρια Έλληνες του ευρύτερου ελληνισμού που ξεριζώθηκαν απο τις εστίες τους βρήκαν καταφύγιο στη ΧΩΡΑ της κ. Σακελλαροπούλου; Όχι στην δική τους μητέρα Πατρίδα;
Κυρία Πρόεδρε οι Έλληνες πρόσφυγες είτε απο τον Πόντο, είτε απο τη Μικρά Ασία, είτε απο τη Θράκη, όταν μιλούσαν στη Μικρά Ασία και τη Θράκη για την Ελλάδα έλεγαν η Πατρίδα. Στην Πατρίδα έλεγαν θα πάμε. Όχι θα βρούμε καταφύγιο στη ΧΩΡΑ της κ. Σακελλαροπούλου.
Δεν είναι τυχαίες τέτοιες δηλώσεις όταν γίνονται απο πρόσωπα που βρίσκονται στην κορυφή της πολιτειακής πυραμίδας.
Έτσι αντιλαμβάνονται τον ελληνισμό. Ως ένα πλήθος μιας χώρας που την έχει στην αποικία του ένας αθηναϊκός χώρος. Συνειδητοποιήστε το.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *