Η γυναίκα μαζί με το ΚΚΕ να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της, να γίνει η ίδια πρωταγωνίστρια στην ζωή και στον αγώνα!

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ακούμε από τα αστικά κόμματα κορόνες για την ανάγκη οι γυναίκες να συμμετέχουν και να δραστηριοποιούνται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μόνο που ξεχνούν να πουν σε ποια γυναίκα απευθύνονται. Στην ξενοδοχοϋπάλληλο ή στην ιδιοκτήτρια της αλυσίδας ξενοδοχείων; Στην υπάλληλο του super market, στην νοσηλεύτρια και στην σχολική καθαρίστρια, ή στην μεγαλομέτοχο; Στην νέα μητέρα, την αυτοαπασχολούμενη επιστήμονα, την μικροεπαγγελματία ή στην μοσχοαναθρεμμένη κληρονόμο;
Το ΚΚΕ απευθύνεται –όχι μόνο στις εκλογές αλλά καθημερινά– στη γυναίκα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και την καλεί να βγει στη δράση. Να οργανωθεί στο Σωματείο της, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες να διεκδικήσει αυτά που πραγματικά της αξίζουν στον 21ο αιώνα. Γιατί, αν και στη σύγχρονη αστική κοινωνία έχουν καταργηθεί αναχρονιστικές νομοθεσίες οι οποίες έδιναν νομική ισχύ στο προβάδισμα του άνδρα απέναντι στη γυναίκα, οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων πλήττουν με ιδιαίτερη οξύτητα τις γυναίκες που παραμένουν φτηνά εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό. Την ίδια στιγμή οι κοινωνικές παροχές στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Σε αυτό το πλαίσιο η προσπάθειά της γυναίκας να συνδυάσει επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις είναι εξαντλητική, εφόσον δεν εξασφαλίζεται η ουσιαστική κοινωνική προστασία της μητρότητας, της οικογένειας, των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ, με ευθύνη του κράτους. Τα μέτρα αυτά υπολογίζονται ως κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, αναδεικνύοντας και τις αντιφάσεις της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, η οποία από τη μία μεριά θέλει όλο και πιο πολλές γυναίκες στην αγορά εργασίας, από την άλλη όμως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό. Έτσι πολλές γυναίκες συμβιβάζονται με ωράρια-λάστιχο και μισθούς πείνας.
Αντίστοιχα, η προώθηση της κρυοσυντήρησης ωαρίων ως λύση για τις επαγγελματικές απαιτήσεις του εργοδότη και όχι σύμφωνα με τις αποφάσεις του ζευγαριού, έχει πλέον γίνει καθεστώς. Ενώ με την κυριαρχία των ιδιωτικών μεγαθηρίων της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ), τα νέα ζευγάρια αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν τις αναγκαίες εξετάσεις, τα φάρμακα, την ωοληψία και τη φύλαξη, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει μόνο ένα μικρό ποσοστό. Το ΚΚΕ σταθερά παλεύει για την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και ιδιαίτερα για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, με δεκάδες προτάσεις στη Βουλή, αλλά και κινητοποιήσεις και αγώνες μέσα από το εργατικό και το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα.
Παράλληλα το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην διεκδίκηση μέτρων για την προστασία των γυναικών από κάθε μορφή βίας στην οικογένεια, στη συμβίωση, στην ερωτική σχέση, στο εργασιακό, φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον. Απαιτεί ένα εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, στελεχωμένων με εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ.
Όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι κυβερνήσεις συνεργασίας τους), έχουν την ίδια αντιλαϊκή ρότα που συσσωρεύει προβλήματα και αντιλαϊκά μέτρα, είτε με την μορφή μνημονίων, είτε με διάφορα νομοθετήματα. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αντιασφαλιστικούς νόμους κατάργησαν την ευνοϊκή αντιμετώπιση, χάρη στην οποία η γυναίκα συνταξιοδοτούνταν 5 χρόνια νωρίτερα, ως αναγνώριση του ιδιαίτερου ρόλου της στην αναπαραγωγή. Κατάργησαν τα Βαρέα και ανθυγιεινά, τα επιδόματα και τα δώρα στο Δημόσιο και στις συντάξεις και μείωσαν τους μισθούς, ενώ εκτόξευσαν την ακρίβεια. Ας μην μας κοροϊδεύουν λοιπόν όλοι μαζί, Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Βαρουφάκης και λοιποί συγγενείς, ότι το ζήτημα είναι να έχουμε περισσότερες γυναίκες στα Κέντρα Αποφάσεων…
Στην Κέρκυρα με γυναίκα Περιφεριάρχη και γυναίκα Δήμαρχο έμεινε για χρόνια κλειστός ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών (κι ακόμα δεν είναι έτοιμος να φιλοξενήσει γυναίκες!), το νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας είναι εντελώς εγκαταλειμμένα και χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, τα σχολεία είναι επικίνδυνα, τα νηπιαγωγεία λειτουργούν σε κοντέινερ, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο σε άθλια κατάσταση, οι δρόμοι καρμανιόλες, γιατί η προτεραιότητα τους ήταν πως θα υλοποιήσουν την κυβερνητική πολιτική, πως θα διαφημίσουν τους ξενοδοχειακούς ομίλους κι όχι πως θα ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
Ασπίδα προστασίας απέναντι στην φτώχεια, την εργοδοτική ασυδοσία, τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές του ρεύματος, απέναντι στην ακρίβεια, την βία και τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις είναι η πάλη για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα γυναικών και ανδρών, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό! Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει αυτοπεποίθηση στο λαό και πνοή αισιοδοξίας, θα προωθήσει την οργάνωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στον δρόμο του αγώνα μπορούν να ανθίσουν και τα ατομικά δικαιώματα σε κάθε πλευρά της ζωής.
Καλούμε λοιπόν τις γυναίκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας που βρήκαν τους κομμουνιστές στο πλάι τους στον αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για την Υγεία, την Παιδεία, τις συντάξεις, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, ενάντια στην ακρίβεια, στον αυταρχισμό και τον φασισμό, ενάντια στα ναρκωτικά, να στηρίξουν το ΚΚΕ για να γίνουν πρωταγωνίστριες στον δρόμο του αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *