Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 30άρια την Κυριακή -Δείτε σε ποιες περιοχές, η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Το άστατο και βροχερό σκηνικό του καιρού των τελευταίων ημερών θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα, καθώς από την Κυριακή περιμένουμε στη χώρα μας «εκτόξευση» της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σημαντικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε πως από την Κυριακή (14/5) η νότια Ελλάδα θα δει… καλοκαίρι. Η θερμοκρασία από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα φτάσει, ίσως και θα ξεπεράσει, τους 28 βαθμούς.

Ο καιρός θα είναι ζεστός, ενώ στην Κρήτη οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν ακόμη και τους 30 βαθμούς, καθώς οι θερμές αέριες μάζες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη Νότια Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, τη Δευτέρα (16/5) η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο στις ίδιες περιοχές, με τη ζέστη να συνεχίζεται και την Τρίτη (16/5).

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (13/5)

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (14/5)

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στα βόρεια. Στα νότια λίγες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *