Διάβημα Ελλάδας στην Αλβανία για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Δ. Μπελέρη

Διάβημα στο υπ. Εξωτερικών της Αλβανίας θα πραγματοποιήσει η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα μετά την είδηση για τη σύλληψη από τις αλβανικές αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών: «Σε συνέχεια της είδησης για σύλληψη από αλβανικές Αρχές του Διονύση-Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου Δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πραγματοποιεί σήμερα, 12 Μαΐου, διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας».

Η σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Δ. Μπελέρη
Yπενθυμίζεται ότι οι αλβανικές Αρχές συνέλαβαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τον υποψήφιο δήμαρχο της Χειμάρρας. Όπως αναφέρει το himara.gr, ασφαλίτες του Έντι Ράμα συνέλαβαν τον Φρέντη Μπελέρη χωρίς λόγο, με μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακράτος.

Η στιγμή της σύλληψης του Δ.Μπελέρη

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας ανέβασε βίντεο στο Facebook στο οποίο φαίνεται να συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο των Σπηλαίων με συνεργάτες του. Εκείνη τη στιγμή κάνουν την εμφάνισή τους ασφαλίτες, οι οποίοι τον αρπάζουν και αρχίζουν να τον σέρνουν. Στη συνέχεια τον συλλαμβάνουν μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του και τους βάζουν σε κλούβα.

Ο Μπελέρης οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της «αγοραπωλησίας ψήφων».

Ο Ράμα ενδέχεται να εκνευρίστηκε καθώς νωρίτερα το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του για την πόλωση του κλίματος στη περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *