Σύσκεψη του ΣΤΟΠΠ του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο , η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας, για τη αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2023.
Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών ομάδων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές. Ειδικότερα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε δράσεις, έργα, μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Επίσης, τονίσθηκε η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αυτοπροστασίας και πραγματοποίησης ασκήσεων ετοιμότητας κατά περίπτωση.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των φορέων και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους.
Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χάρης Γιώτης και συμμετείχαν: ο υποδιοικητής του 1ου Πυροσβεστικού σταθμού κ. Πουλιάσης εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Κουλούρης , εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος, ο ανθυποπλοίαρχος κ. Μαυρίκης , εκ μέρους της Ανώτερης Διοίκησης Φρουράς Κέρκυρας ο κ. Ρίζος, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Εγγλεζοπούλου , ο συντονιστής της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων κ. Μιχαλαρέας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών κ. Παπαιωάννου, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας κ. Σοφιανός, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Χατζηανδρέου , η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σαγιαδινου , ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Βασιλάκης , ο Πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Ραδιοερασιτεχνών Κέρκυρας κ. Μπούζης και εκ μέρους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων η κ. Ζούπα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *