Δημήτρης Μπιάγκης: Διπλασιάσαν αυθαίρετα το κόστος για την ανανέωση άδειας σκαφών

Η απερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής προχώρησε αιφνιδιαστικά στην έκδοση υπουργικής απόφασης για την τροποποίηση του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Λιμένα, με την οποία αλλάζει η διαδικασία και το κόστος για την έκδοση και ανανέωση των αδειών εκτέλεσης πλόων μικρών σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με την εν λόγω ρύθμιση οι ιδιοκτήτες μικρών λέμβων θα καλούνται πλέον να επωμιστούν διπλάσιο κόστος για την ανανέωση των αδειών των σκαφών τους ενώ θα διπλασιαστεί και η αντίστοιχη γραφειοκρατία με το διπλασιασμό της συχνότητας της απαιτούμενης ανανέωσης.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί χωρίς διαφάνεια, τεκμηρίωση και διαβούλευση με την κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς, επιφέροντας σημαντική και αχρείαστη αναστάτωση στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής και στους χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών βαρκών και μάλιστα εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου, όπως άλλωστε καταγγέλλει και σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Άλλων Σκαφών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ).

Ο ελληνικός λαός έχει πλέον αντιληφθεί την ανικανότητα, το δογματισμό και τον αυταρχισμό που η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίστηκε μικρά και μεγάλα ζητήματα και στις επερχόμενες εκλογές θα στηρίξει την προοπτική και το όραμα για αλλαγή, διαύγεια, συναίνεση, για κοινωνική δικαιοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη, θα στηρίξει την πρόταση δημοκρατικής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *