O Λέκκας για τον σεισμό στη Ζάκυνθο: «Υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να μείνει κλειστό το Ναυάγιο»

«Ο σεισμός στη Ζάκυνθο υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει κλειστό το Ναυάγιο», δηλώνει στο iefimerida.gr ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:53 το πρωί της Δευτέρας (8/5), 86 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα Ζακύνθου. To επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας εντοπίζεται σε βάθος 7 χλμ. σε θαλάσσια περιοχή και 347 χλμ. δυτικά των Αθηνών.

Ευθ. Λέκκας: Πώς θα λειτουργήσει το Ναυάγιο Ζακύνθου το καλοκαίρι
Μιλώντας στο iefimerida, ο Ευθύμης Λέκκας τόνισε πως ο σεισμός των 4,4 Ρίχτερ έγινε αισθητός στο νησί της Ζακύνθου, ωστόσο δεν προκαλεί καμία ανησυχία. Ωστόσο, «υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να παραμείνει κλειστό το Ναυάγιο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το πώς θα λειτουργήσει το Ναυάγιο το καλοκαίρι και εάν θα έχουν πρόσβαση οι τουρίστες, ο καθηγητής Γεωλογίας δήλωσε: «Έχουμε κάνει προτάσεις σχετικά με την πρόσβαση στο σημείο, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των τουριστών. Ετοιμάζεται υπουργική απόφαση που θα καθορίζει ακριβώς τον τρόπο προσέγγισης».

Ακόμη, όπως έκανε γνωστό, «η προσέγγιση των τουριστών θα επιτρέπεται, ωστόσο δεν θα επιτρέπεται να κατεβαίνουν και να κάνουν μπάνιο». Όπως σημείωσε, ούτως ή άλλως το να κάνουν μπάνιο οι τουρίστες θα είναι επικίνδυνο, εφόσον η θάλασσα στην παραλία γεμίζει με σκάφη και καραβάκια.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *