Στο αεροδρόμιο ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για τα προβλήματα των εργαζομένων, τις λειτουργικές ελλείψεις και την τρέχουσα τουριστική περίοδο

Το αεροδρόμιο Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο αεροδρόμιο Κέρκυρας απασχολούνται περισσότεροι από 1200 εργαζόμενοι, σε διάφορους κλάδους: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Fraport, επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών, security, καθαριότητα, εμπορικές χρήσεις, τουριστικές υπηρεσίες κ.α.

Ο κ. Αυλωνίτης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους των τριών εταιρειών διαχείρισης (handling) στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, που δουλεύουν στους δύσκολους τομείς εξυπηρέτησης αεροσκαφών, καθαριότητας, εμπορευμάτων κλπ και ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες εργασίας και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι σκληρές συνθήκες εργασίας, στα περισσότερα πόστα, με εντατικοποίηση εργασίας, οι υψηλές θερμοκρασίες στους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης, στα στέγαστρα κλπ, οι ελλείψεις στα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί για τους εργαζόμενους είναι μερικά από τα προβλήματα που διαπίστωσε ο κ. Αυλωνίτης, αλλά και οι χαμηλοί μισθοί, στις περισσότερες περιπτώσεις εργαζομένων, που σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των 3ετιών (επίδομα προϋπηρεσίας) βάσει του Ν. 4093/2012 της ΝΔ, έχει ως συνέπεια να μην υπάρχει καμία αύξηση στον κατώτερο μισθό.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εξεύρεση χώρου στάθμευσης πέριξ του αεροδρομίου, καθώς οι θέσεις είναι ελάχιστες για τις βάρδιες των εργαζομένων ενώ το ίδιο ισχύει για τους επιβάτες και την πλειοψηφία των επαγγελματιών του τουρισμού, όπως ενημερώθηκε ο κ. Αυλωνίτης.

Άλλωστε στη συνάντηση που είχε με τον airport manager της Fraport στο αεροδρόμιο Κέρκυρας Σπύρο Κωστούρο, ο κ. Αυλωνίτης επισήμανε τα ζητήματα λειτουργικών ελλείψεων στο αεροδρόμιο. Ο κ. Κωστούρος δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης και νέων χώρων, προκειμένου να επιλυθεί, κατά το δυνατόν, το οξύ πρόβλημα στάθμευσης, αλλά ενημέρωσε ότι οι θέσεις που μπορούν να δοθούν προς χρήση των εργαζομένων δεν θα είναι περισσότερες από 50. Με επεκτάσεις και εργασίες καθαρισμών στους χώρους του αεροδρομίου που μέχρι πρότινος ήταν σε σχετική αχρησία θα μπορεί να δοθεί μερική λύση στο πρόβλημα στάθμευσης που παρατηρείται αλλά, όπως δήλωσε ο κ. Κωστούρος, το αεροδρόμιο Κέρκυρας έπασχε εξαρχής από λειτουργικούς χώρους υποδομών.

Ο κ. Αυλωνίτης ζήτησε τέλος να πληροφορηθεί και για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου στην Fraport κι αν η εταιρεία έχει εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον, σε συνέχεια δημοσιευμάτων που βασίζονται σε δηλώσεις τοπικών κυβερνητικών στελεχών. Στην σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου δεν εντάσσονται χώροι του ΕΑΚΚ, ούτε η Fraport έχει εκφράσει οποιοδήποτε ενδιαφέρον για την έκταση, ήταν η κατηγορηματική απάντηση του κ. Κωστούρου.

Ο κ. Κωστούρος τέλος, ενημέρωσε τον κ. Αυλωνίτη για τα έργα που έχουν ήδη εκτελεστεί, για τα έργα που είναι σε εξέλιξη (αίθουσα VIP κλπ), για τις απαλλοτριώσεις που έχουν αργήσει πάρα πολύ, αλλά και για την αυξητική τάση στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, σημειώνοντας ότι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,1 εκ. στην φετινή τουριστική περίοδο.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *