Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Χωρίς τέλος τα βάσανα για εργαζομένους, πολίτες και επαγγελματίες στο Τμήμα Συγκοινωνιών Κέρκυρας.

Χωρίς τέλος τα βάσανα για εργαζομένους, πολίτες και επαγγελματίες στο Τμήμα Συγκοινωνιών Κέρκυρας.

Παρά τις υποσχέσεις των διοικούντων της Περιφέρειας, το πρόβλημα υποστελέχωσης στο Τμήμα Συγκοινωνιών Κέρκυρας συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την απόλυτη διοικητική στασιμότητα της υπηρεσίας και την τραγική καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των υποθέσεων ειδικά σχετικά με την έκδοση και ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης.

Οι δύο εναπομείναντες υπάλληλοι, που έχουν αναλάβει όλο το φόρτο εργασίας, αντιμετωπίζουν τη δυσαρέσκεια των εύλογα εκνευρισμένων πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιδιοκτητών των σχολών οδήγησης Κέρκυρας, πολλοί Κερκυραίοι, για την εξυπηρέτηση τους, απευθύνονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ηγουμενίτσας, δηλώνοντας διαμονή εκεί!

Ταλαιπωρία, απόγνωση και αγανάκτηση από όλες τις πλευρές.

Η ελλιπής στελέχωση, που επιδεινώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια με ευθύνη της Περιφέρειας, έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες. Εγκαίρως συναντηθήκαμε, ενημερώσαμε και διεκδικήσαμε την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται. Δυστυχώς όμως, από την τελευταία μου επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2022 στο Τμήμα Συγκοινωνιών, η κατάσταση συνεχίζει φθίνουσα.

Η Περιφερειακή Αρχή, αντί να δίνει κενές υποσχέσεις και να αναγγέλλει διαρκώς νέες προθεσμίες για την εξομάλυνση της κατάστασης, τις οποίες δεν τηρεί, πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, και να προβεί από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών σε μόνιμες προσλήψεις, λαμβάνοντας υπόψη τις επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, και έως τότε να διαθέσει αμέσως το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Από αυτή την κυβέρνηση από αυτή τη Περιφερειακή διοίκηση δεν περιμένω τίποτα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *