Συνάντηση Αλέξανδρου Αυλωνίτη με Συλλόγο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας Τάσο Αυγούστη και τα μέλη του Δ.Σ. Όλγα Παπαδάτου, Συμεών Αυθίνο, Γιώργο Κυρέ και Σπύρο Δημουλή, συναντήθηκε σήμερα ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Οι φροντιστές εξέθεσαν στον κ. Αυλωνίτη τα προβλήματα του κλάδου και ζήτησαν στήριξη στα αιτήματά τους, τα κυριότερα των οποίων είναι:

►Τήρηση της νομιμότητας και θέσπιση κανόνων στο έργο του φροντιστή- εκπαιδευτικού, προκειμένου να υπάρχει ισονομία, να προστατευτούν οι μαθητές και να παταχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός που μαστίζει τον κλάδο.

►Αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια, όπως ήδη ισχύει για τους συναδέλφους τους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και στα ΙΕΚ.

►Καθιέρωση vouchers, με εισοδηματικά κριτήρια, για την επιδότηση των διδάκτρων των μαθητών, όπως ισχύει για τα ΚΔΑΠ, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.

►Συμπερίληψη των καθηγητών φροντιστών στις Επιτροπές Παιδείας Δήμων και Περιφερειών, στις οποίες μέχρι στιγμής αγνοείται η άποψή τους.

Την στήριξή του εξέφρασε ο κ. Αυλωνίτης στους φροντιστηριούχους δηλώνοντας: “Στην Κέρκυρα, όπως στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις, μιλάμε για φροντιστήρια, τα οποία αποτελούν μικρομεσαίες, ατομικές ή οικογενειακές επιχειρήσεις κι όχι φροντιστηριακούς ομίλους με υποκαταστήματα και απρόσωπη διοίκηση. Ως εκ τούτου είναι απολύτως κατανοητή η αγωνία των φροντιστών εκπαιδευτικών για τη διαβίωση και το μέλλον τους. Τα αιτήματα του κλάδου είναι απολύτως αιτιολογημένα και δίκαια, έχουν άμεση σχέση με την επιβίωση των φροντιστηρίων, τη στήριξη του ρόλου του καθηγητή-δασκάλου με την παροχή κινήτρων στην εργασία του και την στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, μέσω της θέσπισης οικονομικών ελαφρύνσεων. Είμαι στο πλευρό σας, θα με βρείτε σύμμαχο στο μέλλον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *