ΛΑ.ΣΥ: Συνέχιση της κοροϊδίας στο λιμάνι της Αλύπας

Πέρασαν 10 μέρες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η Δημοτική Αρχή είπε ότι «έχει τον πρώτο λόγο στο λιμάνι», ότι «χτυπάει το χέρι στο τραπέζι», ότι «το χαράτσι δεν μπορεί να ισχύει» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα.
Πέρασαν 10 μέρες από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα των επαγγελματιών και των εργαζόμενων της περιοχής, οι οποίοι θα έπιαναν άμεσα δουλειά, εννοείται χωρίς τον «κεφαλικό φόρο» των 5 ευρώ.
Τι συμβαίνει όμως σήμερα; Αποδείχθηκε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν απλά ένα ευχολόγιο, όπως την είχε χαρακτηρίσει εξ’ αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση». Η μισθώτρια εταιρεία, όχι μόνο συνεχίζει να ζητάει τη σύμβαση με τα 5 ευρώ ανά επιβάτη αλλά αμφισβητεί και τη δυνατότητα του Δήμου να καθορίζεισυνολικά την τιμολογιακή πολιτική του «touchandgo». Δηλαδή τα πράγματα σήμερα είναι ακόμη χειρότερα από ότι ήταν.
Όταν η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε να μάθει τα πρακτικά μέτρα που θα έπαιρνε η Δημοτική Αρχή για την εφαρμογή της απόφασης, υπήρξε «σιγή ιχθύος» ακριβώς γιατί τα ήξεραν όλα αυτά.
Η Δημοτική Αρχή και η εταιρεία ξέρουν ότι όσο περνάνε οι μέρες, η πίεση προς τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους αυξάνεται γιατί πρέπει να μπουν στη θάλασσα και να δουλέψουν. Σε αυτό βασίζονται κρατώντας μια απαράδεκτη παρελκυστική πρακτική, που ωφελεί την εταιρεία και μόνο.
Καλούμε για μία ακόμη φορά τους εμπλεκόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για όσους τους έταζαν λύσεις και επί της ουσίας τους κοροϊδέψαν. Όλοι αυτοί που τώρα «πέφτουν από τα σύννεφα» είναι οι υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων, που φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και σίγουρα δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Μόνο η διεκδίκηση των επαγγελματιών και των εργαζόμενων μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους, γιατί οι ζωές μας πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *