Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς παρελαύνει στη 5η Λεωφόρο με την Ελληνική σημαία.

Το παρών έδωσε στη σημερινή παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ο οποίος παρέλασε με την Ελληνική σημαία κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Ο Έρικ Άνταμς είναι ο 110ς Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μόλις ο δεύτερος αφροαμερικανός, παιδί μιας φτωχής οικογένειας και πρώην αστυνομικός, αλλά και ακτιβιστής.

Σε ηλικία 15 ετών χτυπήθηκε από αστυνομικούς όταν συνελήφθη για παραβίαση ιδιωτικής περιουσίας. Αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να ενταχθεί στην αστυνομία, κάτι που έπραξε στα μέσα των ετών του 1980. Έπειτα από 22 χρόνια υπηρεσίας, πήρε σύνταξη.

Το 1995 ίδρυσε μια οργάνωση για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην αστυνομία, την “100 Blacks in Law Enforcement Who Care”. Το 2003 έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στη Γερουσία της Νέας Υόρκης και δέκα χρόνια αργότερα εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρούκλιν, μια θέση που αποτέλεσε εφαλτήριο για την εκλογή του στη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Ο Άνταμς είναι πολύ περήφανος που έγινε βίγκαν το 2016, αφού διαγνώστηκε με διαβήτη, ενώ έγραψε και ένα βιβλίο για να πείσει τους Αφροαμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *