ΑΝΑΣΑ: Οι προσλήψεις στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, νέο πεδίο πελατειακών σχέσεων;

Επερώτηση προς Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Πληθαίνουν οι φωνές και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους νέων επιστημόνων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (ΣΟΧ 1/2023) για προσλήψεις προσωπικού στον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

Η περιφερειάρχης, ως πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό, έχει την υποχρέωση να διαφυλάσσει την νομιμότητα και να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών όπως περιγράφονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού και στο σύνταγμα της χώρας.

Φαίνεται όμως ότι η περιφερειάρχης, έχοντας αποθρασυνθεί από το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της επέτρεψαν το όργιο των πελατειακών προσλήψεων συμβασιούχων στις υπηρεσίες της ΠΙΝ, από το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της επέτρεψαν να διατηρεί υπάλληλο-γκουβερνάντα στο οικογενειακό της γραφείο επί τρία ολόκληρα χρόνια, φαίνεται ότι επιχειρεί να εφαρμόσει τα ίδια και στις προσλήψεις στον ΦΟΔΣΑ, κυριολεκτικά μπροστά στα «μάτια» του ΑΣΕΠ!

Καταγγέλλονται εν προκειμένω περίεργες παραλείψεις συνυπολογισμού προσόντων και αναλογούντων μορίων βαθμολόγησης, που έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση της σειράς κατάταξης. Καταγγέλλονται επίσης επιλεκτικές συναντήσεις του τεχνικού διευθυντή του ΦΟΔΣΑ με κάποιους/κάποιες εκ των υποψηφίων.

Είναι γνωστό ότι η νομιμότητα της ύπαρξης και λειτουργίας του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ. Είναι γνωστό ότι το μόρφωμα αυτό είναι «εργαστήρι» απευθείας αναθέσεων και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Επερωτάται η περιφερειάρχης :

Τόσο ως πρόεδρος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, όσο και ως πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού, θα ενημερώσετε για ποιο λόγο «σβήσατε» ήδη ελεγμένα και επικυρωμένα από άλλους διαγωνισμούς προσόντα των διαγωνιζομένων;
Επιχειρήσατε να ακυρώσετε και τον ΑΣΕΠ χάριν πελατειακών σχέσεων με ημετέρους;
Ποια είναι η εικόνα του διαγωνισμού; Υπήρξαν ενστάσεις; διαμαρτυρίες; Ποια είναι η κατάληξη όλων αυτών;
Για την ΑΝΑΣΑ:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *