Η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κτιρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και το νέο Περιφερειακό Ιατρείο της ΕΛ.ΑΣστο επίκεντρο της Συνάντησης Στέφανου Γκίκα με την Τοπική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Επίσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε σήμερα, 26 Απριλίου 2023, ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων ΥποστράτηγοΓεώργιο Βασιλείου, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κερκύρας Σπύρο Σκολαρίκη, αλλά και με τον Ταξίαρχο Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνο Πλατιά.
Ο κ. Πλατιάς βρέθηκε στην Κέρκυρα – σε συνεννόηση με τον Υπ. Βουλευτή κ. Γκίκα -για να πραγματοποιήσει συναντήσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προκειμένου να προωθηθούν δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία στην Κέρκυρα.
Το πρώτο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζεται η Περιφερειακή Διοίκηση (παλαιό Νοσοκομείο), ένα έργο ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων €, το οποίο θα γίνει με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Το δεύτερο ζήτημα είναι η δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στο ίδιο κτίριο, που χρηματοδοτείται επίσης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ο κ. Πλατιάς ενημέρωσε επίσης τον Στέφανο Γκίκα, ότι ζήτησε από την ΠεριφέρειαΙονίων Νήσων την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ με ειδικά οχήματα και υλικό για την οδική ασφάλεια. Ένα έργο που ξεπερνά το 1 – 1,5 εκατομμύριο €.
Σημειώνεται ότι για τα παραπάνω θέματα,ο Υπ. Βουλευτής θα έχει στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.
Όσον αφορά στα τοπικά ζητήματα, ο κ. Γκίκας έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών του Πάσχα, αλλά και για το αναπτυξιακό Συνέδριο«Ελλάδα 2030» που έγινε στην Κέρκυρα παρουσία του Πρωθυπουργού και 12 Υπουργών την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν στην νέα τουριστική σεζόν με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών. Γι’ αυτό δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του προσωπικού τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον κ. Γκίκα να υπενθυμίζει ότι έχει ήδη προβλεφθεί η άφιξη 40 στελεχών, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξε σημαντική αύξηση των οργανικών θέσεων.
Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με την ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας. Επιθυμώ να τους ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε και για την ενημέρωση που μου παρείχαν.
Δήλωσα, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου θα είμαι αρωγός στην προώθηση όλων των ζητημάτων, παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, όπως πάντοτε έπραττα.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *