Το δημοτικό κατάστημα στο Φαληράκι θα λειτουργήσει για τα μπάνια των δημοτών και ως παραδοσιακό καφενείο με προσιτές τιμές για όλους

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αξιοποιεί το θεσμό της κοινωνικής οικονομίας για να δώσει νέα πνοή σε τοπόσημα της Κέρκυρας αλλά και για να αξιοποιήσει τη δημοτική ακίνητη περιουσία προς όφελος των δημοτών.

Μετά από σχετική εισήγηση της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση μέρους του ισογείου του δημοτικού ακινήτου στο Φαληράκι στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Νέοι Ορίζοντες (ΚΟΙΣΠΕ) προκειμένου να λειτουργήσει εκεί, δημοτική πλαζ και  παραδοσιακό καφενείο με χαμηλές τιμές.

Σε δήλωσή της, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επισημαίνει:

«Όλοι οι δημότες μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα στην καρδιά της παλιάς πόλης ενώ και οι παλαιότεροι θα θυμηθούν όμορφες στιγμές σε ένα χώρο γεμάτο μνήμες και αναμνήσεις. Αυτή η δυνατότητα δυστυχώς δεν έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, θεωρώ θετικό ωστόσο ότι η πλειοψηφία του Σώματος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας ενός τέτοιου χώρου.

Όπως και να έχει, εμείς αξιοποιούμε το θεσμό της κοινωνικής οικονομίας για να ζωντανέψουμε ένα εμβληματικό χώρο για το νησί μας, όπως είναι ‘’τα μπάνια του Αλέκου’’ στο Φαληράκι. Η προσπάθεια αυτή θα έχει και συνέχεια. Ο χώρος θα αναβαθμιστεί και θα προσφέρει χαρά και αναψυχή στους συνδημότες μας, μαθαίνοντας στους μικρότερους και θυμίζοντας στους μεγαλύτερους.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *