Συγχαρητήρια Δημάρχου σε βραβευθείσες φοιτήτριες του ΤΞΓΜΔ

Στο Ιστορικό Δημαρχείο SanGiacomo,υποδέχθηκε χθεςη Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, έξι φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίες παρέστησαν σε τελετή βράβευσης που έγινε προς τιμήν τους, με πρωτοβουλία του Συλλόγου AlbertCohenΚέρκυρας σε συνεργασία με το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η ομάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου, αποτελούμενη από τις φοιτήτριες του 4ου έτους του ΤΞΓΜΔ, Δήμητρα Αναστασίου, Ασημίνα Βελέντζα, Άννα Λάσπα, Δώρα Μολιαννάκη, Κατερίνα Στρατή και Γεωργία Τσουκαλά, βραβεύθηκαν για τη συμμετοχή τους ως εκπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατίας στην προσομοίωση λειτουργίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2 και 3 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες. Η προσομοίωση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες, στις αίθουσες που συνεδριάζουν οι Υπουργοί των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εθνικοί εμπειρογνώμονες ενώ οι 27 εθνικές αντιπροσωπείες κλήθηκαν να συζητήσουν δύο σχέδια κανονισμών τα οποία είχε επεξεργαστεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην όμορφη αυτή εκδήλωση, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου Ιωάννης Καρράς, ο καθηγητής Μιχάλης Πολίτης ο οποίος ήταν επικεφαλής -συντονιστής τουproject, ο διδάσκων καθηγητής του Τμήματος Σταύρος Κοζομπόλης καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου AlbertCohen Κέρκυρας Σπύρος Γιούργας, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Δήμαρχος, συνεχάρη τους καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστήμιου για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης εξωστρέφειας καθώς και τις φοιτήτριες οι οποίες αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους, διαπραγματευόμενες ισότιμα με τους εταίρους τους και αξιοποιώντας τις συμβουλές που τους παρείχαν οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Νομικής Υπηρεσίας του Συμβουλίου.
Τέλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου AlbertCohen Κέρκυρας για τη σημαντική τους συμβολή και υποστήριξη σε δράσεις που άπτονται εκπαιδευτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *