Ακριβότερες κατά 16% φέτος οι πτήσεις των Γερμανών για Ελλάδα

Οι Γερμανοί ταξιδιώτες θα χρειαστεί να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν το κόστος των αεροπορικών τους ταξιδιών για τις αποδράσεις του Πάσχα, της Πεντηκοστής και του καλοκαιριού, καθώς ο μέσος όρος των τιμών εισιτηρίων έχει εκτοξευθεί.

Όπως αποκαλύπτει ανάλυση της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών αεροπορικών εισιτηρίων idealo, οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων σε δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο, κατά 32% σε ετήσια βάση, ανεξάρτητα από την ταξιδιωτική περίοδο.

Οι αυξήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα αισθητές την Πεντηκοστή. Η idealo καταγράφει μέση αύξηση τιμών κατά 58% για πτήσεις σε προορισμούς του Νότου. Οι τιμές για πτήσεις τον Απρίλιο παρουσιάζουν αύξηση που δεν ξεπερνά το 22%. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές πτήσεων για τη Μαγιόρκα το Πάσχα και την Πεντηκοστή δεν διαφέρουν σημαντικά όπως συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς, παραδοσιακά, τα ταξίδια το Πάσχα ήταν πιο ακριβά.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, οι αυξήσεις ξεπερνούν το 20% στις πτήσεις για Μεσογειακούς προορισμούς, με τη μεγαλύτερη άνοδο να παρατηρείται στις πτήσεις για Τουρκία, όπου η αύξηση φτάνει σχεδόν το 30%.

Οι αντίστοιχες αυξήσεις για Ισπανία και Ελλάδα είναι μικρότερες, και κυμαίνονται στο +25% και +16% αντίστοιχα. Η μέση τιμή για πτήση στην Ισπανία είναι τα 250 ευρώ, ενώ για Ελλάδα στα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση, τα ταξίδια πόλης είναι φθηνότερα αναφορικά με το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Οι καταναλωτές που πετούν προς τις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, θα καταβάλλουν κατά μέσο όρο, γύρω στα 187 ευρώ ενώ οι πτήσεις προς ΗΠΑ παρουσιάζουν αύξηση μόλις κατά 2%.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *