Με την Ουκρανή βουλευτή Tamila Afanasyeva συναντήθηκε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου

 

Την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι, η εκπρόσωπος, της ουκρανικής Βουλής Tamila Afanasyeva.
Η ουκρανή βουλευτής, που εκπροσωπεί το Συμβούλιο Ειρήνης και εκλέγεται στην Οδησσό, ήρθε να ευχαριστήσει την Δήμαρχο για την συμπαράσταση του Δήμου μας στον Ουκρανικό Λαό, την αποστολή βοήθειας και την φιλοξενία οικογενειών προσφύγων από την Ουκρανία, τις πρώτες μέρες του πολέμου.
Η κ. Υδραίου, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξη του Δήμου μας, στο δοκιμαζόμενο Λαό της Ουκρανίας και τους πρόσφυγες και ευχήθηκε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτός ο πόλεμος.
«Με χαρά» είπε η Δήμαρχος «θα δεχτούμε παιδιά από την Ουκρανία στις κατασκηνώσεις μας το καλοκαίρι, καθώς και φοιτητές, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο».
Τέλος η κ. Afanasyeva πρότεινε στην Δήμαρχο να εξετασθεί η προοπτική αδελφοποίησης, της Οδησσού με την πόλη της Κέρκυρας. Να σημειώσουμε ότι η Οδησσός, όπως και η παλιά πόλη της Κέρκυρας, βρίσκονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Ουνέσκο. Η Δημαρχος συμφώνησε να εξεταστούν οι δυνατότητες αυτής της πρότασης και ευχαρίστησε την Ουκρανή βουλευτή για την επίσκεψή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *