Ένωση Συλλόγων Γονέων: H Υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη για δεύτερη φορά!

Την Πέμπτη θα επισκεφτεί το νησί μας η υπουργός Παιδείας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες. Μετά την επεισοδιακή πρώτη της επίσκεψη για τη φιέστα της στα εγκαίνια του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας, η υπουργός έρχεται τώρα για την σύνοδο των πρυτάνεων. Έρχεται με την ατζέντα της ανοιχτή για να προχωρήσει η κατάργηση του άρθρου 16 του συντάγματος που θα αφήσει ελεύθερο το πεδίο κερδοφορίας των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την υποβάθμιση όλων των πτυχίων. Για ένα πανεπιστήμιο με μπόλικη δόση management.
Την ίδια στιγμή που παμπάλαια και ακατάλληλα κτίρια φιλοξενούν καθημερινά τα παιδιά μας σε μικρές αίθουσες και μικρά προαύλια, σε αίθουσες που μπαίνουν νερά, σε κτίρια που καταρρέουν και γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνα! Σε κτίρια χωρίς αντισεισμική θωράκιση και προσεισμικό έλεγχο. Μέσα σε προκάτ αίθουσες για τα νήπια και τα προνήπια! Τα παιδιά μας στοιβάζονται σε μεγάλα τμήματα 25, 26, 27 ατόμων μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες που δεν συνάδουν με τις σημερινές δυνατότητες του 21ου αιώνα.


Η ελάχιστη βάση εισαγωγής στις πανελλήνιες εξετάσεις και η ενεργοποίηση της τράπεζας θεμάτων από την Α Λυκείου, έβαλε ακόμη πιο μεγάλο φραγμό στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στα παιδιά μας που εξοντώνονται ψυχολογικά, που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, δημιουργώντας ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο και συγχρόνως καταργώντας ουσιαστικά μαθήματα ολόπλευρης μόρφωσης (καλλιτεχνικά, κοινωνιολογία κλπ).
Η έλλειψη εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προσωρινοί εκπαιδευτικοί όπως αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και η έλλειψη ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, σχολικών νοσηλευτών είναι προβλήματα που οξύνονται και δεν λύνονται ποτέ, αφού κανένα υπουργείο παιδείας δεν έβαλε σε προτεραιότητα τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες της μόρφωσης των παιδιών μας.
Είναι νωπές οι μνήμες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη όπου 57 άτομα ανάμεσά τους νέοι άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους για τα κέρδη κάποιων εταιρειών. Τους λέμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας στα ετοιμόρροπα σχολικά κτίρια και στις επικίνδυνες σχολικές μεταφορές.
Η ζωή μας δεν είναι κόστος – η ζωή μας έχει αξία!
Δηλώνουμε ότι η Υπουργός Παιδείας είναι ανεπιθύμητη για δεύτερη φορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *