Δήλωση Αντιδήμαρχου Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρυσούλας Τόμπρου

Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του Πολιτισμού μας.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, μέσω του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, ανταποκρινόμενος με συνέπεια στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υλοποιεί κάθε έτος ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και σίτισης. Ήδη είναι σε εξέλιξη ο έκτος κύκλος διαχείρισης με κτηνίατρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα, στειρώθηκαν δωρεάν και έλαβαν κτηνιατρική φροντίδα από το 2020 έως και σήμερα 480 αδέσποτοι σκύλοι και για πρώτη φορά, 170 γάτες.

Επισημαίνεται τέλος ότι με την πολύτιμη συνεργασία φιλόζωων εθελοντών και Σωματείων 200 ζώα υιοθετήθηκαν. Έχει αναπτυχθεί για πρώτη φορά δε, ένα δίκτυο με 25 ταίστρες και ποτίστρες στα όρια του Δήμου μας.

Η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ως δημοτική αρχή, απαντώντας στις ανάγκες που υπάρχουν, δημιουργούμε νέες υποδομές και επιλύουμε χρόνια προβλήματα. Τα στοιχεία που παραθέτουμε παραπάνω αποδεικνύουν και το ενδιαφέρον και τη δουλειά που έχουμε κάνει στον τομέα αυτό, σε συνεργασία με τους φιλόζωους εθελοντές και σωματεία. Το υπό ίδρυση καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μια ακόμη υλοποίηση δέσμευσής μας απέναντι στους πολίτες. Συνεχίζουμε δυναμικά, με αμείωτο ενδιαφέρον και αίσθημα ευθύνης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *