ΑΝΑΣΑ: Πλυντήριο-λιπαντήριο βαρέων οχημάτων στην Απόλπαινα.

Εισηγητής: Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι κάτοικοι του οικισμού Aπόλπαινα Λευκάδας αντιδρούν στη λειτουργία λιπαντηρίου πλυντηρίου τροχοφόρων και βαρέων οχημάτων στην είσοδο του οικισμού.

O Δήμος Λευκάδας με την απόφαση 128 /2021 θεώρησε εύλογο το αίτημα.

Δεδομένου δε ότι υπάρχουν στροφές, ελλιπής ορατότητα αλλά και λειτουργία δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων -το ένα ακριβώς απέναντι-, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος όσον αφορά τον κυκλοφοριακό φόρτο, από την άποψη της Ασφάλειας λειτουργίας. Επίσης και από την άποψη του περιβάλλοντος (οχλούσες δραστηριότητες).

Προσέτι δε να ληφθεί υπόψη ότι στο δρόμο αυτό έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια θανατηφόρα ατυχήματα.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Λευκάδας επισπεύδει τις διαδικασίες να προχωρήσει ο καθορισμός χρήσεων γης Λευκάδος αρχίζοντας από την Απόλπαινα.
Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των κατοίκων, το θεωρούμε εύλογο. Είμαστε αντίθετοι, με βάση τους όρους ανάπτυξης της περιοχής, στη δημιουργία δραστηριοτήτων όπως η ανωτέρω που δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλον, το κυκλοφοριακό και στην ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Ο Δήμος θα συμβάλλει με τις υπηρεσίες του ελεγχθούν ενδεχόμενες συνέπειες στα περιβαλλοντικά στα θέματα ασφάλειας και στο συγκοινωνιακό ώστε να τεκμηριωθούν και οι διαφωνίες μας.
Θεόδωρος Γαλιατσάτος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *