Καιρός: Έρχεται τριήμερο με επικίνδυνα φαινόμενα, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι -Προβλέψεις και προειδοποιήσεις

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από σήμερα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Καιρός με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα: Α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά και από τις προμεσημβρινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Β) Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, μιλώντας για επιδείνωση από σήμερα έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντική πτώση θερμοκρασίας
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του, τόνισε ότι έρχονται ισχυρά φαινόμενα, χαλάζι ή και ανεμοστρόβιλοι – υδροστρόβιλοι, θυελλώδεις έως και πολύ θυελλώδεις άνεμοι κατά κύριο λόγο βοριάδες και με έμφαση το Αιγαίο αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό, πυκνές χιονοπτώσεις, όχι μόνο σε ορεινές περιοχές, αλλά και πιο χαμηλά προς τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως σε κεντρικά, ανατολικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *