Με Βρετανούς τουρίστες ξεκίνησε επισήμως σήμερα στη Ρόδο η τουριστική σεζόν 2023

Με χαμόγελα και αισιοδοξία η Ρόδος καλωσόρισε σήμερα τους πρώτους, για τη φετινή τουριστική σεζόν, 400 περίπου επισκέπτες από τη Βρετανία.

Με την πρώτη πτήση της EasyJet να προσγειώνεται σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου στις 11:40 στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, από το Λούτον της Βρετανίας, 106 Βρετανοί τουρίστες έκαναν ποδαρικό στο νησί για την φετινή τουριστική περίοδο, ενώ ακολουθούν άλλες δύο πτήσεις της EasyJet μέσα στην ημέρα, από Γκάτγουικ με 141 επιβάτες και Μάντσεστερ με άλλους 135 Βρετανούς επισκέπτες.

Αποτελεί παράδοση πλέον, απόλυτα συνυφασισμένη με την παροιμιώδη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού, η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους πρώτους τουρίστες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, αρχίζοντας με την καθιερωμένη αψίδα νερού να υποδέχεται το πρώτο αεροσκάφος και στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου να καλωσορίζει τους επιβάτες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου «Διαγόρας» με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Παρόντες στην υποδοχή ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης, ο αερολιμενάρχης ΥΠΑ Βασίλης Καταβενάκης, ο διευθυντής αεροδρομίου της Fraport Greece Σάκης Ανυφαντής, η διευθύντρια Περιφερειακών αεροδρομίων Ομάδας Β Fraport Greece Ξανθή Κριτσινέλια και φυσικά τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου η διευθύντρια Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης Κώστας Χατζίκος, η προϊσταμένη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ειρήνη Χατζηνικολάου και η προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραμπίνη.

Επίσης, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Γιώργος Μάτσης, Δέσποινα Κοντίστη και Καλυψώ Δημητράκη διένειμαν στους τουρίστες ελληνικές σημαίες, ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού και συμβολικά δώρα, στολισμένα κουτιά με παραδοσιακά ροδίτικα γλυκά και μέλι.

Οι πρώτοι επισκέπτες της Ρόδου δήλωσαν ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την υποδοχή. Μιλώντας με τον αντιδήμαρχο κ. Βυρίνη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, πολλοί από τους τουρίστες τόνισαν την αγάπη που τρέφουν για τη Ρόδο, για την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και για το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Πολλοί εξ αυτών εξέφρασαν την επιθυμία για περιπατητικό τουρισμό για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια της Ρόδου αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί.

«Η σεζόν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς φέτος, όπως προκύπτει και από τα θετικά μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες η Διεύθυνση Τουρισμού είχε δυναμική παρουσία. Υποδεχθήκαμε σήμερα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τους πρώτους επισκέπτες μας για την φετινή τουριστική σεζόν. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της εμπιστοσύνης στη φιλοξενία. Η Ρόδος πέραν της φυσικής της ομορφιά διαθέτει πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική περιουσία, μνημεία, κάστρα, έχει τα τοπικά της προϊόντα και τη θαυμάσια γαστρονομία της.

Επομένως είναι πρόκληση για όλους εμάς, δημοτική αρχή, επιχειρηματίες, κατοίκους, να προβάλλουμε πτυχές του νησιού μας που προάγουν τον θεματικό τουρισμό και που προσβλέπουν σε ποιοτικότερο ανθεκτικότερο προϊόν, διευρύνοντας παράλληλα τη διάρκεια της επισκεψιμότητας. Είναι ένα στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε στο πλαίσιο μιας αειφόρου ανάπτυξης και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος μας Αντώνης Καμπουράκης “ο Δήμος Ρόδου είναι στην πρώτη γραμμή της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη του ροδιακού τουρισμού, με πρόσημο βιωσιμότητας και με οφέλη για όλους”» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Αθανάσιος Βυρίνης.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *