«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!». Σάββατο 18/3/2023 και ώρα 18:30 – 20:30. Αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου Λευκίμμης

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας, ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος», παρουσιάζουν τη διαδραστική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος», θέλοντας να συνεισφέρουν στη διερεύνηση στάσεων και απόψεων και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το σύνθετο θέμα της στενής αλληλεπίδρασης της Υγείας με το περιβάλλον.
Η Πανδημία μας θύμισε την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Πλανήτη Γη. Έγινε φανερό ότι οι καθημερινές κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές αποφάσεις και ο τρόπος που σκεφτόμαστε και ζούμε επηρεάζουν άμεσα την υγεία και το περιβάλλον μας ταυτόχρονα!
Οι προκλήσεις που τέθηκαν για όλους παιδιά, νέους και ενηλίκους προσκαλούν σε αλλαγή συνηθειών και συμπεριφορών για τη διαχείριση των ψυχοπιεστικών συνθηκών της πανδημίας αλλά και των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις προσωπικές και συλλογικές αποφάσεις μας.
Το Θέατρο Φόρουμ είναι μία μορφή θεάτρου, η οποία μέσα από συνεργατική διαδικασία δημιουργεί συνθήκες αναστοχασμού και διαλόγου καθώς εμπλέκει ενεργά τους συμμετέχοντες.
Η παράσταση «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος» δημιουργήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) γραφείο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από 28/09/2022 έως 01/10/2022.
Ως συνέχεια, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας και τον Σύλλογο Προστασίας περιοχών Natura της Νότιας Κέρκυρας η παράσταση το Σάββατο, 18/3/2023 και ώρα 18:30-20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λευκίμμης.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Συντονισμός-Εμψύχωση Ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα και Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα
Δραματουργία: Φωτεινή Δημουλή με τη βοήθεια της ομάδας.
Παίζουν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Νεκταρία Ιωάννου, Αγγελική Καστρινάκη, Μαρία Κουρή.
Συντονιστές-Joker παράστασης: Ευγενία Ζάγουρα
Εποπτεία: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου
Συνεργάτης-Περιβαλλοντολόγος: Κώστας Καλούδης
Πληροφορίες:
Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας, ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος», 2661041111 – 2661036327
Με χαρά σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *