ΑΝΑΣΑ: Δασικοί Χάρτες και Προβλήματα στα Νησιά του Ιονίου.

Επιτυχής και με μεγάλη συμμετοχή η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» και «ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ», τη Δευτέρα 6 Μαρτίου με θέμα «Δασικοί Χάρτες & Προβλήματα στα Νησιά του Ιονίου».

Με τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις τους οι εισηγητές :

Ιωάννης Κοντός, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Γεράσιμος Γαντζίας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας
Πανταζής Κηρολίβανος, Πρόεδρος ΝΕ Επιτροπής ΤΕΕ Λευκάδας
Σπυρίδων Σούνδιας, Δασολόγος
κατάφεραν να εμβαθύνουν στο θέμα ιστορικά, νομικά και τεχνικά, να αναδείξουν τη σημερινή κατάσταση και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος.

Στις τοποθετήσεις–χαιρετισμούς τους τόσο ο πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος όσο και ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Κων/νος Δρακονταειδής τόνισαν, μεταξύ άλλων, αφενός την ανάγκη εγρήγορσης των πολιτών και αφετέρου την άμεση, ουσιαστική και αποφασιστική εμπλοκή της αυτοδιοίκησης 1ου – 2ου βαθμού με πρωταγωνιστικό ρόλο και αγωνιστική διάθεση, που επιβάλλεται οπωσδήποτε μετά τη γνωστή στάση και την διάθεση της κυβέρνησης.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε ο Αλέκος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ανταποκρίθηκε και παρευρέθηκε, αν και στην Ημερίδα είχαν προσκληθεί έγκαιρα όλοι οι βουλευτές του Ιονίου. Ο βουλευτής εξέφρασε τη στήριξη του κόμματός του και πρότεινε συντονισμό δικηγορικών συλλόγων και αυτοδιοίκησης στα Ιόνια για την από κοινού κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, που θα στοχεύει στην οριστική και άμεση λύση του προβλήματος.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με πλούσιο και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ των εισηγητών και πολλών παρευρισκόμενων πολιτών.

Από τις Παρατάξεις

«ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» &

«ΟΛΟΙ για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *