Ελληνικός Τουρισμός: Στην κορυφαία στον κόσμο έκθεση ITB Berlin 

Στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, την ITB Berlin, που άνοιξε την Τετάρτη τις πύλες της στη Γερμανία, δίνει το παρών ο ΕΟΤ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του, Δημήτρη Φραγκάκη.

Το ανανεωμένο περίπτερο Οργανισμού περιλαμβάνει 73 συνεκθέτες και ήδη έχει αποτελέσει πόλο έλξης των επισκεπτών.

Στο μεταξύ, ο. κ. Φραγκάκης και στελέχη του ΕΟΤ συναντήθηκαν με σημαντικούς παράγοντες της αγοράς, όπως Lufthansa, Connor, Eurowings, Der Turistik και άλλους, ενώ στο περιθώριο της έκθεσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ πραγματοποίησε συναντήσεις και με εκπροσώπους αγορών και άλλων χωρών.

Όπως τονίζεται από τον ΕΟΤ, η γερμανική αγορά παρουσιάζει εξαιρετικά σημάδια ενόψει του 2023, ενώ όλοι οι τουριστικοί παράγοντες ήταν εξαιρετικά αισιόδοξοι για την πορεία της φετινής χρονιάς.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ήταν κεντρικός ομιλητής στο ειδικό event που διοργάνωσε η εταιρεία expedia, όπου παρουσίασε τη στρατηγική και τους στόχους της Ελλάδας για το 2023. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της expedia η σημαντική πορεία της χώρας για την ανάκαμψη του τουρισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία, καθώς η expedia ανακοίνωσε συνολικό τζίρο πωλήσεων 570 εκατ. δολαρίων για την ελληνική αγορά το 2022.

Ο ΕΟΤ διοργάνωσε και μια ειδική ενότητα εκδηλώσεων όπου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για τη Βιωσιμότητα, την Ελευσίνα ως πολιτιστική πρωτεύουσα και άλλες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *