Συνεργασία σε τουρισμό και πολιτισμό συμφώνησαν.  Κεντρικός Δήμος και Δήμος Αγ. Σαράντα

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δήμου Αγ. Σαράντα της Αλβανίας με κύριο αντικείμενο συζήτησης τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενταθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, με στόχο την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή. Συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν στη διοργάνωση εκδηλώσεων και κοινών προωθητικών ενεργειών.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία των δύο δήμων και εξήρε τις άριστες σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγ. Σαράντα, κ. AsafStroka, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Δήμαρχο Κέρκυρας για την θετική ανταπόκριση και την εκφρασμένη θέληση για συνεργασία. Τη συζήτηση απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται  με την διευκόλυνση της θαλάσσιας κίνησης σε διμερές επίπεδο ενώ συμφωνήθηκε να προωθηθεί η οργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων με ανταλλαγές δημοτικών αποστολών. Επίσης προτάθηκε να ενταχθεί ο Δήμος Κέρκυρας σε υπάρχον δίκτυο ιστορικών πόλεων στο οποίο συμμετέχουν οι Αγ. Σαράντα, η Φοινίκη, η Αυλώνα και το Βουθρωτό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από αλβανικής πλευράς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου AsafStroka, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου RomeoCakuli,  ο Δημοτικός Σύμβουλος GjergjiImeraj, η Διευθύντρια Τουρισμού του Δήμου EvjeniaMato, ο Αντιδήμαρχος δημοτικός σύμβουλος SotirCipa, η Αντιπρόεδρος Δημ. ΣυμβουλίουDafinaAllkushi και ο Δημοτικός ΣύμβουλοςThomaNika. Από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, εκτός της Δημάρχου Μ. Υδραίου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Εμπορίου και πρ. του ΣΥΠΑΠ Σπ. Μωραίτης.

Όπως ανέφερε  η Δήμαρχος, η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο δήμων και την προώθηση κοινών ζητημάτων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *