Κ.Κ.Ε: Την Παρασκευή πολιτική συγκέντρωση με τον Θανάση Παφίλη

Καμία αναμονή – Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού

Στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος του ΚΚΕ μπροστά στις επικείμενες εκλογές, η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, βουλευτή και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κόμματος. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τους 57 νεκρούς δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι πίσω και από αυτή την τραγωδία αλλά και πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα, τη φτώχεια, την ακρίβεια, τον πόλεμο μέχρι την καταστολή ο ένοχος και οι αιτίες είναι οι ίδιες και έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι η πολιτική, που ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, η οποία θυσιάζει τις ζωές μας και τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στην κοινωνική πλειοψηφία και την καλεί να εκφράσει αγωνιστικά την οργή και την αγανάκτησή της για όσα συμβαίνουν στις ζωές όλων μας. Να μην εγκλωβιστεί στα κάλπικα διλήμματα και τις δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του κατεστημένου. Δεν αρκεί να φύγει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, για να έρθει η επόμενη που θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξυπηρέτησης των αξιώσεων του μεγάλου κεφαλαίου, των δεσμεύσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.

Τρέμουν στο ενδεχόμενο η λαϊκή οργή να αποκτήσει ριζοσπαστικό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες κυβερνήσεις, όποια σύνθεση κι αν έχουν αποδεικνύουν ότι δεν είναι όλα ακίνητα, ότι τελικά δεν είναι παντοδύναμοι, ότι οι λαοί δεν είναι «του χεριού τους».

Μπορούμε να έχουμε νίκες στο σήμερα αλλά και ανοίξουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Αρκεί οι λαοί να εμπιστευθούν τη δύναμή τους, να αξιοποιήσουν προς όφελός τους αυτές τις δυσκολίες και όχι να βάλουν πλάτη στο “μπάλωμά” τους, για να πάρει το βάρβαρο σύστημα μια ακόμη ανάσα.

Ο λαός έχει συμφέρον να είναι αδύναμα όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, γιατί όποια από αυτά και αν συμμετέχουν στην επόμενη κυβέρνηση θα εντείνουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα. Στους διπλούς εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα η μόνο απάντηση είναι δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ. Μπορούμε να βαδίζουμε χέρι-χέρι στο δρόμο της ελπίδας και του αγώνα!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *