Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Αιχμές για την πολιτική εκμετάλλευση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών αφήνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία τηνπολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαιώνουμε ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

Σημειώνεται ότι ήδη έχει αναβαθμιστεί η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ζητεί να οριστούν δύο εφέτες ειδικοί ανακριτές, ένας τακτικός και ένας αναπληρωτής, οι οποίοι θα διερευνήσουν την υπόθεση προς πάσα κατεύθυνση.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μιλά για «τεράστιες και πολυσύνθετες ποινικές ευθύνες» που έχουν ανακύψει μέχρι τώρα από το αποδεικτικό υλικό, τονίζοντας ότι «επιβάλλεται» να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς και γρήγορα ο ρόλος και άλλων προσώπων και να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες είτε αφορά το αδίκημα για το οποίο έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, δηλαδή τη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, είτε για οποιοδήποτε άλλο συναφές αδίκημα προκύψουν στοιχεία και ασκηθεί στη συνέχεια νέα ποινική δίωξη.

Η εισήγηση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας για τον ορισμό των δύο εφετών ανακριτών αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα είναι θετική.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *