Οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιάς πόλης για την λειτουργία του παρκινγκ στην Κάτω Πλατεία

Με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο χώρο στάθμευσης της κάτω πλατείας αλλά και τις δηλώσεις της Δημάρχου στα τοπικά ΜΜΕ περί της επικείμενης έναρξης λειτουργίας των μηχανημάτων χρέωσης εισόδου στο χώρο, ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και την κοινωνία σχετικά με τα εξής:
Πάγια θέση του Συλλόγου είναι ότι πρέπει να υπάρξει περιορισμός της εισόδου και της κίνησης οχημάτων εντός της παλιάς πόλης, υποχρέωση που προκύπτει και από το σχέδιο διαχείρισης της UNESCO. Ο περιορισμός αυτός δεν μπορεί να ισχύσει για τους ελάχιστους εναπομείναντες μόνιμους κάτοικους, για τους οποίους θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα τόσο για την κυκλοφορία όσο και για την στάθμευση. Οι θέσεις αυτές έχουν παραδοθεί στηνεκάστοτεδημοτική αρχή πολλές φορές από το 2018 μέχρι σήμερα όπως και στο μελετητή ΣΒΑΚκαι στο γραφείο της UNESCO στο Παρίσι τον Ιούλιο 2022. Με βάση αυτές τις αρχές, ο Σύλλογος απέστειλε την1/7/2022 επιστολή – ψήφισμα προς τη Δήμαρχο για προσωρινά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούνμέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης ΣΒΑΚ,με παράλληλο αίτημα να ορίσει συνάντηση μεαντιπροσωπία μελών του, συνοδευόμενο από πλέον των 1.000 υπογραφών συνδημοτών μας.(Συνημμένο)
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στα δίκαια, λογικά και αναγκαία αιτήματα του Συλλόγου και των συνδημοτών μας, σε αντίθεση με θέματα άλλων κοινωνικών ομάδωντα οποία ήλθαν πολλαπλά στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκαν παρά τις διαφωνίες κατοίκων και επιστημονικών φορέων. Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα η Δημοτική Αρχή να μας ακούσει και να μην προβεί σε χρέωση της εισόδου στο χώρο στάθμευσης στην κάτω πλατεία μέχρι να συζητηθούν και επιλυθούν τα αιτήματα των κατοίκων.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου είναι στη διάθεση της Δημοτικής αρχής και του Δημ.Συμβουλίου για κάθε διευκρίνηση και επεξήγηση.
Οι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *