Ερώτηση ΛΑ.ΣΥ: «Για την απαράδεκτη επιπλέον επιβάρυνση των επαγγελματιών που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα»

Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλύπας έχει δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στους επαγγελματίες που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους εκεί αφού η μισθώτρια εταιρεία επιδιώκει με κάθε τρόπο να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.
Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες των Τουριστικών Σκαφών, η απόφαση που τους κοινοποίησε η μισθώτρια εταιρεία και η οποία τους ζητάει εκτός του, έτσι και αλλιώς, υψηλού μηνιαίου τέλους ελλιμενισμού, να πληρώνουν έξτρα χαράτσι 5 (πέντε) ευρώ ανά πελάτη που επιβιβάζεται στα σκάφη τους. Η δικαιολογία της εταιρείας είναι ότι οι εκδρομείς που μπαίνουν στο λιμάνι Αλύπας, χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, άρα πρέπει να πληρώνουν.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :
– Γνωρίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας;

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να ζητήσει από την εταιρεία να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση που θα αυξήσει κατακόρυφα τα έξοδα των επαγγελματιών με αποτέλεσμα ή να μετακυλήσουν το κόστος αυτό στους εκδρομείς ή να επωμισθούν εκτός από τα τέλη ελλιμενισμού και αυτό το κόστος με ταυτόχρονη δραματική μείωση των εσόδων τους ;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μπορμπότης Γιάννης
Πιέρρης Γιάννης
Χαραλάμπους Μυρσίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *