Ίδρυση Ομοσπονδίας Γονέων Ιονίων Νήσων

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, συνεδρίασαν μετά από πρόσκληση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις Ενώσεις Γονέων Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λευκάδας και Ληξουρίου Κεφαλληνίας προκειμένου να συζητήσουν και αποφασίσουν για την ίδρυση Ομοσπονδίας με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ».
Οι αντιπρόσωποι μέσα από τις ομιλίες τους, ανάδειξαν ως γενικό σκοπό της Ομοσπονδίας τη συνεχή βελτίωση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία, την αγωνία για τον έλεγχο αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων, τη συμμετοχή των γονέων στις διαδικασίες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης για τη σωστή μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Εκφράστηκε από όλους τους συνέδρους ότι η ίδρυση Ομοσπονδίας ήταν ένας στόχος που υπήρχε πάντα στις Ενώσεις Γονέων που εκφράστηκε σήμερα η στιγμή της ωρίμανσής της. Είμαστε πεισμένοι ότι μέσα και από αυτό το συλλογικό όργανο θα βοηθηθεί όλο το γονεϊκό κίνημα να βλέπει τα εκπαιδευτικά θέματα πιο πλατιά και να παρεμβαίνει από καλύτερη θέση.
Μετά από διαλογική συζήτηση οι αντιπρόσωποι αποφάσισαν Ομόφωνα,
1. Την ίδρυση ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» με έδρα την Κέρκυρα.
2. Την σύνταξη και έγκριση καταστατικού λειτουργίας αποτελούμενο από δεκαοκτώ (18) άρθρα.
3. Την εκλογή προσωρινής 5/μελούς Διοικούσας Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τους:
– Τράντο Λεωνίδα, πρόεδρος
– Μάργαρη Δήμητρα, Γραμματέας
– Βαρδακαστάνη Νικόλαο, αντιπρόεδρος
– Κοζομπόλη Παναγιώτα, ταμίας
– Καζιάνη Θεοδώρα, μέλος

Κέρκυρα, 5/3/2023
Η προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *