Η τελευταία σοβαρή προσπάθεια για νέες Φυλακές έγινε από το Νίκο Δένδια και τον Σπύρο Ιωάννου. Γράφει ο Σπύρος Ρίκος.

Επειδή διαβάζω ανακρίβειες σχετικά με την ανάγκη για την κατασκευή νέων Φυλακών στη Κέρκυρα, η τελευταία και πιο σοβαρή προσπάθεια για την ανέγερση νέων Φυλακών έγινε επί Υπουργίας στο Δικαιοσύνης του Νίκου Δένδια και Προεδρίας στην ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ του Σπύρου Ιωάννου.

Το 2009 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, αφού εξασφάλισε την χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου ( Να θυμίσω ότι ο προκάτοχος του στο Υπουργείο ο κύριος Παπαληγούρας είχε προτείνει να κατασκευαστεί το μισό και το άλλο μισό όταν βρεθούν χρήματα, ενώ όταν ανέλαβε Υπουργός Δικαιοσύνης ο Δένδιας το χρηματοδότησε από δυο χρηματοδοτικές πηγές από το ΠΔΕ και από το ΤΑΧΔΙΚ για να το σιγουρέψει )ενέγραψε στο ΤΑΧΔΙΚ, που ήταν το Ταμείο το οποίο χρηματοδοτούσε την ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων και Σωφρονιστικών καταστημάτων, 2 εκατομμύρια για την αγορά νέου οικοπέδου.

Ο τότε Πρόεδρος της ΘΕΜΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Σπύρος Ιωάννου προκήρυξε τον διαγωνισμό για τις 26 Νοεμβρίου του 2009, αλλά μεσολάβησαν οι εκλογές, κέρδισε το ΠΑΣΟΚ και ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ακύρωσε τον διαγωνισμό.

Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και να λέγονται αλήθειες. Και όποιος δεν γνωρίζει, να ρωτάει να μαθαίνει. Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο το «νέο» είναι πολύ χειρότερο από το «παλιό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *