Γιώργος Καλούδης: Πρόταση ψηφίσματος για την αναστολή των πλειστηριασμών

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ
ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ

Η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς από τα funds – κοράκια και τους σέρβισες προκάλεσε κατάπληξη σε όλο το νομικό κόσμο της Χώρας και όχι μόνον. Για την προαναγγελία της απόφασης τον Νοέμβρη από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα (πρωινός καφές Σημίτη 1996 – 2000).
Για την ταχύτητα εκδίκασης της υπόθεσης και για την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης σε 8 ημέρες που αποτελεί ρεκόρ Αρείου Πάγου όλων των εποχών.
Επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν την α’ κατοικία τους, μεταξύ αυτών φτωχοί, ανήμποροι, πολύτεκνες – τρίτεκνες οικογένειες, δημόσιοι υπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι.
Η αισχροκέρδεια των τραπεζιτών και των κορακιών με τις κυβερνητικές προωθήσεις αποτελούν ευρωπαϊκή πρωτοτυπία αναλγησίας, διότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μείωσης μισθών και συντάξεων, την επιβολή των μνημονίων και την υποχρεωτική ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι οποίες είχαν χρεωκοπήσει 3 φορές!!!
Την ίδια στιγμή που με τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη του 2020 δόθηκε η δυνατότητα στα κοράκια και τους σέρβισες να αγοράσουν τα δάνεια στο 5% της αξίας τους, κινδυνεύουν τα σπίτια του Λαού και διεκδικούν το 100% της αξίας τους.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αισχροκέρδεια όλων των εποχών και την μεγαλύτερη επιχείρηση αναδιανομής πλούτου υπέρ των πλουσίων και παρασίτων και σε βάρος των φτωχών και αδυνάτων.
Σημειώνουμε ότι, ψεύδονται ασύστολα και αναίσχυντα όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και κομματικοί παράγοντες της Ν.Δ. όταν μιλούν για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ο οποίος προϋποθέτει ετήσιο εισόδημα κάτω των 7.000,00 ευρώ δηλ. 583,34 μηνιαίο εισόδημα για μια οικογένεια με 3, 4, 5, 6, 7 παιδιά. Δεν φτάνει ούτε για το γάλα των παιδιών.
ΖΗΤΑΜΕ
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας στην Συνεδρίαση της Πέμπτης 02 Μάρτη 2023 να εισαχθεί προ ημερήσιας διάταξης και να ψηφισθεί το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος το οποίο να αποσταλεί σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σχέδιο Ψηφίσματος
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ζητά από την Κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία:
1.- Να ψηφίσει διάταξη ή να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία να αναστέλλονται άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας για έναν χρόνο.
2.- Με την ίδια διάταξη νόμου:
α.- να επανέρχεται σε πλήρη ισχύ ο νόμος 3869/2010 δηλ. ο Νόμος Λούκας Κατσέλη, έτσι ώστε ο πολίτης να αποκτήσει ξανά τον φυσικό του δικαστή, κατά το Σύνταγμα, σε ένα κράτος δικαίου.
β.- Με τον ίδιο νόμο να υποχρεωθούν τα funds – κοράκια και οι σέρβισες να κάνουν ονομαστικές τις μετοχές όλων των μετόχων τους ώστε να γνωρίζει ο Λαός ποιοι είναι αυτοί που επιδιώκουν την αισχροκέρδεια και την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ολίγων.»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *