Σύσκεψη της ΚΟΒ Κατασκευών για την πολιτική μάχη των εκλογών

Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΚΟΒ Κατασκευών Κέρκυρας του ΚΚΕ, στο καφέ «Βινύλιο». Το άνοιγμα της συζήτησης έκανε ο Γιάννης Λασθιωτάκης μέλος της ΤΕ Κέρκυρας και την κεντρική ομιλία η Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οικοδόμοι, μηχανικοί και επαγγελματίες στον κλάδο της κατασκευής. Βασικό στοιχείο στη συζήτηση ήταν γιατί πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, σε όλους όσους τη γνωρίζουν και από πρώτο χέρι, η αντίθεση μεταξύ δυνατοτήτων και πραγματικότητας. Δηλαδή, την ίδια ώρα που για να στηθεί κατασκευαστικά το «θαύμα» του τουρισμού, υπάρχουν fast track διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, σύγχρονα μέσα και υλικά, για έργα υποδομής για να εξυπηρετούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες οι ρυθμοί χελώνας είναι χαρακτηριστικοί.
Δίπλα σε τεράστια και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα πολλών αστέρων βρίσκονται ακατάλληλα σχολικά κτήρια (π.χ. Γυμνάσιο Φαιάκων, 1ο ΕΠΑΛ, προσχολική αγωγή σε προκάτ κ.α.), επικίνδυνοι δρόμοι, απαράδεκτα και επικίνδυνα δημόσια κτήρια (π.χ. San Giacomo, Κέντρα Υγείας κ.α.) υποβαθμισμένες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές (π.χ. ΕΑΚΚ, θέατρο Μον Ρεπό, θέατρο Νίκος Κούρκουλος κ.α.) και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Η απάντηση είναι απλή αλλά ταυτόχρονα και εξοργιστική. Τα έργα υποδομών για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν φέρνουν τα απαιτούμενα κέρδη. Άρα, το κυνήγι του κέρδους βρίσκεται πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας.
Τη συζήτηση απασχόλησε έντονα η ανάγκη προσεισμικού ελέγχου των σχολείων αλλά και άλλων υποδομών με αφορμή τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.
Η κουβέντα έκλεισε με συμφωνία για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ στην καθημερινή δράση, στους αγώνες και σε όλες τις κάλπες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *