Παλαιοκομματισμός και ξεπούλημα ζωτικών υπηρεσιών του Δήμιου σε αισχροκερδείς ιδιώτες. Απείχαμε.

1.Στην άπληστη κερδοσκοπία παρέδωσε η δεξιά παράταξη της κ. Υδραίου τον άλλοτε κραταιό Δήμο Κερκυραίων. Τον σμικρύνει, τον πτωχεύει και με το όργιο απευθείας αναθέσεων (σε Δήμο και ΔΕΥΑΚ) έχει μεταφέρει το 80 % περίπου του δημοτικού έργου σε ιδιωτικές ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΈς εταιρείες. Το έχουν καταγγείλει και τα σωματεία εργαζόμενων του Δήμου. Μετά τη κερδοσκοπία των ιδιωτιών στη καθαριότητα έρχεται και η κερδοσκοπία για το νερό με το ΣΔΙΤ, για να επαναλάβουν ό,τι έγινε με το έτερο κοινωνικό αγαθό , το ηλεκτρικό που το έβαλαν στο χρηματιστήριο . Αυτή είναι η δεξιά πολιτική. Χάνουν εισόδημα πτωχευόμενοι οι πολλοί ενώ πλουτίζουν λίγοι σε βάρος των πολλών, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.
2.Μετά από 3 ½ χρόνια και στο τέλος της θητείας της κάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση χθες με τηλεδιάσκεψη για δήθεν προσλήψεις της επόμενης 5ετίας. Πρόκειται για απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης υποψήφιων εργαζομένων και του λαού.

Και όλα αυτά ενώ:
1) Είχε παρέλθει ήδη η προθεσμία υποβολής του αιτήματος στη κυβέρνηση από το μεσημέρι:
2) Δεν υπάρχει κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας (ενώ οι Δήμοι Βορρά και Νότου απέκτησαν) άρα δεν μπορούν να προσληφθούν παραπάνω από 20 υπάλληλοι.
Ο λόγος που δεν έφερε η Δήμαρχος για 3 1/2 χρόνια τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν από αμέλεια αλλά ήταν σκόπιμη για να μην επιλεγούν αξιοκρατικά οι Διευθυντές των υπηρεσιών από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αλλά για να έχει επιλέξει η ίδια τους αναπληρωτές διευθυντές και να τους κατευθύνει η ίδια με βάση τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντά της αφού ευρίσκονται υπό την εξάρτησή της. Αυτή η συμπεριφορά της συνιστά κακοδιοίκηση και σπατάληση του δημοτικού χρήματος που έβλαψε τους πολίτες της Κέρκυρας.
Η απερχόμενη Δήμαρχος ουδέποτε απάντησε στα εξής 2 ερωτήματά μας που έχουμε υποβάλλει στο παρελθόν::
«Γιατί:
α) Έχουν αφήσει τους εργαζόμενους για ένα χρόνο χωρίς τα ΜΑΠ; ( Μέσα Ατομικής Προστασίας ). Το καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Υπάρχει θέμα ασφάλειάς τους !
β) Προχώρησαν σε απευθείας αναθέσεις ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΊΟΥ σε εταιρεία της Αθήνας ; Πως ανακαλύφθηκε αυτή η εταιρεία ; Γιατί δεν ζήτησαν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από 1-9-2019 που ανέλαβαν την εξουσία; Πόσες χιλιάδες απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει στον Δήμο και στη ΔΕΥΑΚ ; Σε ποιούς ; Για ποια έργα ; Σε ποια φάση βρίσκονται; Ποιοί τα παρέλαβαν ;»

3) Δεν επιτρέπονταν τέτοιας σημασίας θέμα να το φέρει η απερχόμενη α)σκόπιμα μετά την εκπνοή της προθεσμίας, β) ως κατεπείγον γ)με τηλεδιάσκεψη και δ) τη Δευτέρα με πρόσκληση που έστειλε τη Παρασκευή, ώστε να μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο και να μην μπορεί η αντιπολίτευση να συμβουλευθεί τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες. Η συνεδρίαση έπρεπε να είναι τακτική και ζωντανή για να μπορούν οι παρατάξεις να ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Ήταν σκόπιμη επιλογή για να
4) Το συμβούλιο είχε ψηφίσει να μην καλούνται συνεδριάσεις τη Δευτέρα,
5) Δεν καλούν το Συμβούλιο σε 2 τακτικές συνεδριάσεις το μήνα, όπως επανειλημμένα είχαμε ζητήσει, ώστε να έρχονται έγκαιρα τα θέματα για ψήφιση.
6) Είναι απερχόμενη δημοτική αρχή και δεν είχε το δικαίωμα να «προγραμματίσει» για την επόμενη 5ετία.
7)Ο φερόμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μεταλληνός λειτουργεί καθέξη και κατ΄επάγγελμα ουχί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά ως εντολοδόχος υπάλληλος της Δημάρχου και έχει τεράστια συνευθύνη για τη κατολίσθηση της Κέρκυρας τα τελευταία 3 ½ χρόνια !
Πρόκειται για τις παλαιοκομματικές πρακτικές της δεξιάς (ΕΡΕ) της δεκαετίας του ΄50.
Για τους λόγους αυτούς απείχαμε από τη χθεσινή «συνεδρίαση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *