Εκλογές 2023: Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – Έκλεισαν τρεις θέσεις στη Κέρκυρα Στέφανος Γκίκας, Σπύρος Κροκίδης και Ευαγγελία Καρύδη

Η επιστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Μόναχο σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι του.

Ηπρώτη αφορά το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο των νομοσχεδίων που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση από το Κοινοβούλιο. Και αυτό γιατί αποτελούν τον πυρήνα των πολιτικών παροχών της κυβέρνησης, πριν στηθούν οι κάλπες.

Η δεύτερη αφορά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Ολα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει στην ανακοίνωση μέσω «διαγγέλματος» προς τους πολίτες, στο οποίο θα βάζει επί της ουσίας το διακύβευμα των εκλογών.

Η τρίτη βέβαια αφορά την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας, που βέβαια θα ανακοινωθούν στην ολότητά τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προκήρυξη των εκλογών. Με δεδομένο το σενάριο για διάλυση της Βουλής στις 10 Μαρτίου, εάν οι εκλογές γίνουν στις 9 Απριλίου, τότε στις αρχές Μαρτίου το αργότερο θα έχουμε τα ψηφοδέλτια.

Σε αυτά τα μεγαλύτερα ερωτηματικά είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή (θα ξεκαθαρίσει σε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη), αλλά και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που διαχρονικά είναι προνόμιο του πρωθυπουργού.

Εκκρεμότητα που μένει να αποσαφηνιστεί είναι και η κάθοδος του πρώην Ελληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, με το σενάριο της Ηλείας να φαντάζει πλέον επικρατέστερο.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφανος Γκίκας
Σπύρος Κροκίδης
Ευαγγελία Καρύδη

ΠΗΓΗ:eleftherostypos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *