Τα “ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ” στην “Αγροδιατροφική Σύμπραξη” της ΠΙΝ

Μία θαυμάσια ευκαιρία είχαν τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού «Παπαγαλάκια», να επισκεφτούν την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, να καθίσουν στα έδρανα συνεδριάσεων και να μάθουν παίζοντας για την σωστή διατροφή, τα οφέλη αυτής στην υγεία μας και να έρθουν κοντά με τα τοπικά μας προϊόντα.
Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, κος Νικόλαος Μουζακίτης, δήλωσε:
“Μετά και την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, συνεχίζουμε με παιδιά προσχολικής ηλικίας το καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή «Παίζω και μαθαίνω για τη Διατροφή». Με την ανάλογη τροποποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που έχει ετοιμάσει η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, σε συνεργασία πάντα με Διατροφολόγο και εκπαιδευτικούς προσαρμοσμένο στις ηλικίες των παιδιών που συμμετέχουν, αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση της Δ/ντριας κ. Λινάρδου για την επιμόρφωση των μικρών μας φίλων. Οι μαθητές θα μοιραστούν με τους γονείς τους τα εργαλεία μάθησης, τα οποία τους δόθηκαν στην εκπαιδευτική εκδήλωση, με αποτέλεσμα να «επιμορφώσουν» τα ίδια, τους γονείς τους σε ότι καινούριο αποκόμισαν”.
Οι δεξιότητες και η αντίληψη των μικρών παιδιών μας σήμερα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οπότε μια εικόνα ή ένα παιχνίδι που το παιδί θα μάθει στο σχολείο και θα μεταφέρει σπίτι , μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα. Ιδιαίτερα κατά την προσχολική και νηπιακή ηλικία το παιδί καλλιεργεί συνήθειες, μιμείται τους γονείς στο τραπέζι και σχηματίζει εντυπώσεις και πρότυπα σχετικά με το φαγητό. Τα παιδιά μας ενημερώθηκαν για την αξία του να τρώνε σωστά, αλλά και προϊόντα που παράγει η Ιόνια Γη και τους λόγους που πρέπει να τα επιλέγουμε.
Μια ακόμη λοιπόν πρωτοβουλία, με σκοπό την ενημέρωση αυτής της σημαντικής ηλικιακής ομάδας, προκειμένου να αποκτηθούν τα εφόδια για ένα υγιεινό τρόπο ζωής!!
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, ως μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεχίζει δυναμικά τη συγκεκριμένη δράση, βάση πάντα του ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος από σχολικές μονάδες για την υλοποίηση του ιδιαίτερου αυτού project ,που θα επεκταθεί και σε χωριά της Κέρκυρας, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά μας.
Την εκδήλωση παρευρέθησαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, κ. Ιωάννης Αρμενιάκος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων, κ. Μανώλης Ορφανουδάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *