Επίσκεψη Μορφωτικού Συλλόγου Σινιών στη Σερβία

O Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών πραγματοποίησε ταξίδι στην Σερβία την 26.01.2023 έως την 29.01.2023 προσκεκλημένος του Οργανισμού Ponesi Opanci σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στο Βελιγράδι , στο Novi Sad και στο Surduk .
Την Πέμπτη 26/01 ο πρόεδρος του Συλλόγου Κος Γαρνέλης με τον Πρόεδρο του Σέρβικου Οργανισμού Κο Lukits επισκέφτηκαν το Προεδρικό Μέγαρο όπου τους υποδέχτηκε εκπρόσωπος του Προέδρου της Σέρβικης Δημοκρατίας Κου Alexandrer Voutsits και έγιναν ανταλλαγές δώρων.
Την ίδια ημέρα την αποστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σινιών δέχτηκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου της Σερβίας ο Αντιπρόεδρος της Σέρβικης Βουλής και Πρόεδρος της επιτροπής για την Ελληνοσερβική φιλία Κος Veroljub Arsic ο οποίος καλωσόρισε στην χώρα τους φίλους από την Κέρκυρα και αναφέρθηκε στην ιστορία της πολιτικής της Σερβίας. Ο Κος Arsic δήλωσε : ΄΄ ότι ο λαός μας θα είναι πάντα ευγνώμων για τον τρόπο υποδοχής του Σέρβικου στρατού στην Κέρκυρα και ότι με την ανταλλαγή πολιτισμών και παραδόσεων προάγουμε την συνεργασία μεταξύ του Σέρβικου και του Ελληνικού λαού , μαθαίνουμε και κατανοούμε περισσότερα και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον ΄΄ . Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σινιών Κος Γαρνέλης δήλωσε ότι πρέπει να καλλιεργηθεί το πνεύμα της συνοχής και της αλληλοϋποστήριξης και συμφώνησε ότι ο πολιτισμός συνδέει τους λαούς ,μετά τις δηλώσεις πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση. Την Παρασκευή 27/01 έγινε επίσκεψη στο ναό του Αγίου Σάββα και αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Πατριαρχείο της Σερβίας όπου μετέφερε ένα μικρό δώρο από τον Μητροπολίτη μας κκ Νεκτάριο προς τον Πατριάρχη . Στην συνέχεια το Χορευτικό συμμετείχε σε γυρίσματα που έγιναν στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι PTC σε πρωινή εκπομπή που ήταν σχετική με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ,το απόγευμα ο Σύλλογος ταξίδεψε στην περιοχή του Novi Sad όπου συναντήθηκαν χορευτικά συγκροτήματα που είχαν συμμετάσχει σε παλιότερα Φεστιβάλ των Σινιών στην Κέρκυρα και πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση με άψογη ανταπόδοση της φιλοξενίας .
Το Σάββατο 28/01 δόθηκε μικρή παράσταση από το χορευτικό τμήμα του Σύλλογο των Σινιών αλλά και ενός Σέρβικου χορευτικού στην αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης του Βελιγραδίου παρουσία της Αντιδημάρχου Κας Vesna Vidovic η οποία καλωσόρισε το συγκρότημα μας και αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας που υπάρχουν με την Κέρκυρα . Στην συνέχεια δόθηκε βραδινή παράσταση στην πόλη Surduk με τον τοπικό χορευτικό Σύλλογο όπου την παρακολούθησε πλήθος κόσμου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *